EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Επιστρέφουμε στο ΣΕΦ. Μας λείψατε!"

Λοτζέσκι: "Επιστρέφουμε στο ΣΕΦ. Μας λείψατε!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει στο Euroleague Greece για την επιστροφή του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο ΣΕΦ. Μιλάει για την ομάδα, για τον ρόλο του σε αυτήν, αλλά και για τα ελληνικά που μαθαίνει.

"Καλησπέρα παιδιά!

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr.

Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που στο παιχνίδι κόντρα στη Λιμόζ θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε έναν αγώνα Euroleague και πάλι στο γήπεδο μας, στο ΣΕΦ, μπροστά στο κοινό μας. Η τελευταία φορά ήταν κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον περασμένο Απρίλη όταν πήραμε την πρόκριση για το Final-Four. Μας λείψατε και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε και πάλι μπροστά σε εσάς, στον κόσμο μας, μέσα στην έδρα μας. Θα είναι μία ευκαιρία ώστε και οι καινούριοι παίκτες του ρόστερ μας να ζήσουν στην πράξη αυτή την εμπειρία.

Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά. Είναι καλή ομάδα, θα έρθουν να παίξουν μπάσκετ εδώ δίχως πίεση και αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Σίγουρα θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη μέσα στο γήπεδο, καθώς διαθέτουν μία αθλητική ομάδα, αλλά εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε από νωρίς το παιχνίδι μας, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Θέλω να πω το εξής. Ξέρουμε πάνω απ' όλα πρώτοι εμείς οι ίδιοι πως ακόμη δεν παίζουμε καλά σαν ομάδα με βάσει τις δυνατότητες μας. Χρειαζόμαστε χρόνο και παιχνίδια ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία και ομοιογένεια σαν σύνολο. Αυτή την περίοδο, που δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, είναι απαραίτητο να προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στους ρόλους μας και να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας. Να μειώσουμε τα νεκρά διαστήματα στο ελάχιστο. Κάποιες φορές κάνουμε δύο καλά δεκάλεπτα και μετά έρχεται ένα που σπαταλάμε ό,τι καλό κάναμε στα προηγούμενα. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και για αυτό λέω πως είναι σημαντικό να έχουμε διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση μας. Γενικά έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια και κάποια κακά παιχνίδια. Σε κάποια λειτουργήσαμε εξαιρετικά, σε άλλα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Ακόμη υπάρχουν παίκτες που προσπαθούν να ενταχθούν μέσα στην ομάδα, που προσπαθούν να καταλάβουν τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα, που προσπαθούν να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Και για αυτόν τον λόγο ακόμη δεν έχουμε βγάλει σε διάρκεια τους αυτοματισμούς που θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε. Το σημαντικό είναι όμως πως όλα τα παιδιά ακούν τον προπονητή και προσπαθούν να αποδώσουν αυτά που ζητάει από εκείνους ο κόουτς. Θέλουμε λίγο χρόνο και η καλή δουλειά που κάνουμε θα φανεί στην πράξη. Νομίζω πως κόντρα στη Λιμόζ, παίζοντας και στο γήπεδο μας, έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε μία βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα, βγάζοντας στο παρκέ κομμάτια της καλής δουλειάς που κάνουμε στις προπονήσεις.

Είμαι στην τρίτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό, νιώθω πολύ καλά εδώ, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου και έχω καταλάβει την φιλοσοφία της. Ο κόουτς από εμένα θέλει φέτος να ηγηθώ περισσότερο της προσπάθειας, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αν δεν κάνω λάθος, έχω τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, μαζί με τον Βασίλη (Σπανούλη) και τον Γιώργο (Πρίντεζη). Ο κόουτς με στηρίζει, με εμπιστεύεται και προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο, βοηθώντας την ομάδα να κερδίζει.

Ο ρόλος μου είναι κυρίως το να δίνω σκορ στην ομάδα, να σουτάρω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, να προσφέρω τρίποντα στην ομάδα, αλλά και γενικότερα λύσεις στην επίθεση όποτε το έχει ανάγκη. Να της δίνω επιθετική ώθηση. Χαίρομαι που έχω ξεκινήσει καλά φέτος, τα πάω καλά σε αυτό το κομμάτι, έχω βρει ρυθμό και μου μπαίνουν τα σουτ και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Έρχομαι συνήθως από τον πάγκο και ένα από τα ζητούμενα είναι να βοηθάω την ομάδα και με την ενέργεια που μπορώ να βγάλω, τρέχοντας και στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό που ζητείται κυρίως όμως είναι το να σκοράρω και προσπαθώ να κάνω καλά την δουλειά μου σε αυτό το κομμάτι.

Όσον αφορά τα προσωπικά μου, όπως ξέρετε έγινα πατέρας για τρίτη φορά. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν έχεις τρία παιδιά. Προσπαθώ να εξοικειωθώ με την όλη κατάσταση και να συνηθίσω. Με τρία παιδιά απαιτείται να δίνεις περισσότερο χρόνο στην οικογένεια σου καθώς οι απαιτήσεις και οι ανάγκες αυξάνονται. Αγαπώ την οικογένεια μου και είμαστε ευτυχισμένοι εδώ στην Αθήνα.

Στον ελεύθερο μου χρόνο βγαίνουμε έξω για βόλτες, συνήθως κοντά στη θάλασσα, στα νότια προάστια της Αθήνας. Το... μενού συνήθως περιλαμβάνει εξόδους για φαγητό (προσέχω τι τρώω), βόλτες σε παιδικές χαρές, σινεμά, αλλά και αρκετό χρόνο σπίτι, παρακολουθώντας σειρές, διάφορα σόου και φυσικά ταινίες. Πράγματα που κάνει συνήθως ένας οικογενειάρχης, περνώντας χρόνο μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του.

Μου αρέσει να περνάω και χρόνο μαζί με τα παιδιά μου, παίζοντας μαζί τους. Είναι αγόρια και ιδιαίτερα δραστήρια, όπως συνήθως είναι τα αγόρια σε αυτή τη νεαρή ηλικία. Ο μεγάλος μου γιος έχει αρχίσει να παίζει μπάσκετ, του αρέσει και όποτε μπορώ πηγαίνω και τον παρακολουθώ.

Μαθαίνω σιγά-σιγά και ελληνικά, αλλά θέλω ακόμη αρκετή δουλειά. Είμαι σε ένα καλό επίπεδο που μπορώ να καταλάβω τι λένε όταν κάποιοι μιλάνε μεταξύ τους ελληνικά. Όχι τα πάντα, αλλά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μου είναι πιο δύσκολο το να μιλήσω ελληνικά, αλλά σίγουρα κάνω βήματα προόδου, καθώς μπορώ να πω κάποιες προτάσεις ώστε να συνεννοηθώ. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου φέτος να κάνω κάποια μικρά μαθήματα ώστε να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τα ελληνικά μου.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ