EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Δεν πειράζει Θρύλε"

Λοτζέσκι: "Δεν πειράζει Θρύλε"

Ο Ματ Λοτζέσκι είδε από κοντά το ματς με την Άρσεναλ, δίνει συγχαρητήρια στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και μιλάει τόσο για τον τραυματισμό του, όσο και για το ματς με την Λιμόζ.

"Καλησπέρα παιδιά!

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Ξεκίνησα να γράφω το blog μόλις επέστρεψα στο σπίτι από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Πήγα στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, μαζί με τον μεγάλο μου γιο όπως βλέπετε στην φωτογραφία, για να παρακολουθήσουμε από κοντά το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ. Σε μία κρύα βραδιά, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι μας στις εξέδρες ήταν "ζεστή" και εκπληκτική. Το ερυθρόλευκο κορεό ήταν υπέροχο και ήμασταν ενθουσιασμένοι για την έναρξη του παιχνιδιού. Δυστυχώς χάσαμε και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε για να προκριθούμε στην φάση των "16" του Champions League.

Νιώθω στεναχωρημένος, γιατί τα παιδιά έκαναν μία εξαιρετική προσπάθεια σε όλη την διάρκεια του ομίλου και ήταν πάρα πολύ κοντά ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά συνεχίζουμε στο Europa League και εκεί έχουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα ώστε να κάνουμε κάτι καλό. Σαν αθλητής, καταλαβαίνω την πικρία που θα έχουν αυτές τις ώρες και οι ποδοσφαιριστές μας. Είδα όλα τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Champions Leauge και προσωπικά θα ήθελα να του δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθεια τους, αλλά και για το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν. Σημείωσαν ορισμένες μεγάλες νίκες, πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και βρέθηκαν μία... ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού όμως δεν τελείωσε, συνεχίζεται. Δεν πειράζει Θρύλε! Προχωράμε! Εύχομαι καλή συνέχεια στο ποδοσφαιρικό μας τμήμα. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και ευχαριστιέμαι να τους βλέπω να παίζουν. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, όπως και όλοι οι φίλαθλοι μας.

Πάμε στο μπάσκετ τώρα. Όπως ξέρετε, δεν ακολούθησα την αποστολή της ομάδας μας στην Γαλλία, καθώς είμαι τραυματίας. Στάθηκα και πάλι άτυχος, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Έχω θλάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και θα χάσω τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ίσως προλάβω να παίξω σε κάποια ματς πριν φύγει το 2015, αλλά θα το δούμε αυτό. Ακολουθώ ειδική αποθεραπεία καθημερινά στο ΣΕΦ και ανυπομονώ να επιστρέψω υγιής και δυνατός στην αγωνιστική δράση. Είναι το χειρότερο μου να είμαι τραυματίας και ανενεργός. Ζηλεύω να βλέπω τους συμπαίκτες μου να προπονούνται και να αγωνίζονται και εγώ απλά να κάθομαι να τους βλέπω. Το βαριέμαι! Θα έλεγα πως είναι... μαρτύριο για εμένα, γιατί αγαπώ το μπάσκετ και θέλω να παίζω.

Όσον αφορά το παιχνίδι με την Λιμόζ, ίσως να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πάντα θέλουμε να κερδίζουμε και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Όπως σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι που δίνουμε, έτσι και τώρα, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα μας. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Η άμυνα είναι το "κλειδί" στα εκτός έδρας παιχνίδια μας. Στο ανασταλτικό μας κομμάτι, όπως έχετε παρατηρήσει, έχουμε παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και η καλή μας άμυνα είναι αυτή που μας έχει κρατήσει στα δύσκολα, ακόμη και στις κακές μας επιθετικές βραδιές, οδηγώντας μας στις νίκες. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, διαθέτουμε την καλύτερη άμυνα στην Euroleague και χαιρόμαστε για αυτό. Το παιχνίδι μας ξεκινάει από την άμυνα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

Έχουμε ένα νικηφόρο σερί που φτάνει τις 13 νίκες και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Στην επίθεση έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε και συνεχώς δουλεύουμε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και στο κομμάτι του σκορ. Στην ομάδα μας ήρθε και ένας καινούριος σέντερ, ο συμπατριώτης μου Σον Τζέιμς, ο οποίος διαθέτει εμπειρία και ποιότητα και θεωρώ πως σίγουρα θα μας βοηθήσει. Διαθέτει τα αθλητικά προσόντα αλλά και τις ικανότητες ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Από την πλευρά μας θα τον βοηθήσουμε ώστε να εξοικειωθεί γρήγορα στην ομάδα μας.

Αυτά παιδιά από εμένα, θα τα πούμε και πάλι την επόμενη βδομάδα. Καλή τύχη στην ομάδα μας, με τη νίκη, και εσείς να είστε πάντα κοντά στον Ολυμπιακό. Θα τα πούμε σύντομα, Ματ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ