EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Νίκη για να μπούμε 4άδα"

Λοτζέσκι: "Νίκη για να μπούμε 4άδα"

Ο Ματ Λοτζέσκι αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τονίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει καλή άμυνα και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο για να νικήσει την Μπασκόνια.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Είμαστε έτοιμοι σαν Ολυμπιακός για το επόμενο και σημαντικό μας παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια. Είναι μία αρκετά καλή ομάδα, που διαθέτει αθλητικότητα και της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι στιγμής έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην EuroLeague, είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας ρεκόρ 11-6 και είναι ένας πραγματικά δύσκολος αντίπαλος. Λειτουργούν καλά σαν σύνολο και αυτό τους κάνει επικίνδυνους.

Τους νικήσαμε στο γήπεδο τους στον πρώτο γύρο, σε ένα ματς που είχε πάει σε υψηλό σκορ, σε ένα παιχνίδι που είχαμε τρομερό ρυθμό στην επίθεση, αλλά το παιχνίδι μας ξεκινά από την άμυνα και εκεί πρέπει να δώσουμε βάση από την αρχή της αναμέτρησης. Η Μπασκόνια είναι επιθετική ομάδα, έχει ταλέντο και αρκετούς σκόρερ στο ρόστερ της και πρέπει να παρουσιαστούμε σκληροί τόσο στην προσωπική άμυνα, όσο και σαν σύνολο. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε 1-2 παίκτες.

Εμείς αυτό που θα θελήσουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε καλή άμυνα, με πίεση πάνω στην μπάλα και να επιχειρήσουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας στον αιφνιδιασμό, βάζοντας εύκολα καλάθια. Πρέπει να το κάνουμε, γιατί αυτό το στυλ μπάσκετ μας χαρακτηρίζει, γιατί έτσι βρίσκουμε ρυθμό. Πρέπει να επιχειρήσουμε να πάμε στο τρανζίσιον ,πρέπει και επιβάλλεται να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ στο γήπεδο μας, αλλά πρέπει πρώτα να βγάλουμε καλές άμυνες.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο δεν τρέξαμε και αυτό το πληρώσαμε. Στο σετ-παιχνίδι πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα, ομαδικά και με υπομονή, κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα. Να τους "χτυπήσουμε" στις αδυναμίες τους. Μπορούμε να τους νικήσουμε, παίζουμε καλό μπάσκετ τον τελευταίο 1,5 μήνα, πιστεύουμε σε εμάς, αλλά πρέπει πάντα να λειτουργούμε με αυτοπεποίθηση.

Η Μπασκόνια είναι στο 11-6, εμείς είμαστε στο 12-5, τους είχαμε νικήσει στην Ισπανία και όπως γίνεται αντιληπτό, αν τους νικήσουμε και πάλι, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του στόχου μας, να τερματίσουμε δηλαδή στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Θέλουμε πάρα πολύ αυτή την νίκη, γιατί θέλουμε να αντιδράσουμε ύστερα από την ήττα μας στο Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ξέρω πως στεναχωρήσαμε και απογοητεύσαμε τον κόσμο μας, στεναχωρεθήκαμε αρκετά και εμείς, αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουμε και να αφήσουμε πίσω μας εκείνο το ματς. Είχαμε απέναντι τους ένα 6-0 σερί νικών, φέτος τους είχαμε νικήσει 3 σερί φορές και δεν είναι εύκολο να τους νικάς σε κάθε ματς. Είναι ένας ισχυρός αντίπαλος. Θα συναντηθούμε και άλλες φορές μέσα στην χρονιά. Πλέον επικεντρωνόμαστε στους δύο μεγάλους στόχους της χρονιάς, στην Ευρώπη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη σερί χρονιά.

Έχουμε μπροστά μας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα γεμάτο απαιτήσεις. Μέσα στις επόμενες περίπου 10-11 μέρες, έχουμε να δώσουμε 5 παιχνίδια σε Ελλάδα και EuroLeague. Ακολουθεί βδομάδα με δύο αγωνιστικές στην Ευρώπη (Μιλάνο-Μπάμπεργκ) και όλοι θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι αγωνιστικά, σωματικά και πνευματικά ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, στον ελεύθερο μου χρόνο αυτές τις μέρες, φροντίζω κυρίως να ηρεμώ και να ξεκουράζομαι σπίτι, μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά μου. Είτε με το να ακούω μουσική, είτε με το να βλέπω σειρές (σκέφτομαι να ξεκινήσω το WestWorld, μου είπαν είναι καλό), ταινίες και αθλητικά στην τηλεόραση, είτε με το να παίζω video-games. Με βοηθούν να ηρεμώ, να χαλαρώνω και να γεμίζω τις μπαταρίες μου για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, Ματ"

Λοτζέσκι: "Νίκη για να μπούμε 4άδα"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ