EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις - Γαλατάσαραϊ 72-84

Ζαλγκίρις - Γαλατάσαραϊ 72-84

Με τον Κάρλος Αρόγιο σε ρόλο απόλυτου ηγέτη η Γαλατάσαραϊ επικράτησε με 84-72 της Ζαλγκίρις κι έφτασε τις 6 νίκες στον F όμιλο

Για ένα ημίχρονο δεν φαινόταν να υπάρχει διαφορά στο κίνητρο, στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Γαλατάσαραϊ ανέβασε στροφές και τελικά πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ζαλγκίρις επικρατώντας με 84-72. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κάρλος Αρόγιο, ο οποίος τόσο οργανωτικά όσο κι εκτελεστικά τα πήγε περίφημα, ενώ σημαντικές ήταν οι βοήθειες των Μαλίκ Χέρστον και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Τι κι αν η πρόκριση έχει χαθεί προ πολλού για την Ζαλγκίρις; Οι Λιθουανοί από την αρχή έδειξαν ότι δεν είχαν καμία διάθεση να δουν σαν αγγαρεία το παιχνίδι και ξεκίνησαν δυναμικά εκμεταλλευόμενοι το χλιαρό ξεκίνημα των Τούρκων (7-6 στο 3').Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, καθώς καμία από τις δύο δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας (10-10 στο 5'). Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά της Γαλατάσαραϊ όταν βρήκε τον δρόμο από το τρίποντο κι έτσι με ένα καλάθι από τα 6,75μ. από τον Μάνουταρ Μαρκοϊσβίλι κι ένα λέι απ του Μίλαν Μάτσβαν έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 20-12.

Οι παίκτες του Αταμάν είχαν βρει τον τρόπο να ξεκλειδώνουν την λιθουανική άμυνα και δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο. Με τους Χέρστον και Αλντεμίρ πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (14-25 στο 12'). Με τους Γιασικεβίτσιους και Γιανκούνας απάντησαν οι γηπεδούχοι που έτρεξαν ένα σερί 7-0 μειώνοντας σε 21-25 στο 14'. Βλέποντας τη Ζαλγκίρις να επιστρέφει ανέλαβαν δράση οι Γκιουλέρ και Αρσλάν, οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές στο επί μέρους 11-6 που έτρεξαν οι Τούρκοι (27-36 στο 17'). Με λιθουανική αντεπίθεση, όμως στο τελευταίο δίλεπτο το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 35-38.

Περισσότερο αποφασιστική και χωρίς διάθεση να συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατάσαραϊ, η οποία με τον Αρόγιο σε ρόλο οργανωτή - εκτελεστή και τους Μαρκοϊσβίλι - Χέρστον να αποτελούν μόνιμη απειλή κατάφερε να ξαναπάρει διαφορά ασφαλείας (57-66 στο 30').

Με προσωπικό σόου του Κάρλος Αρόγιο ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος με τον Πορτορικάνο να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του (62-76 στο 34'). Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί, καθώς η Ζαλγκίρις δεν έδειχνε να έχει τις δυνάμεις για να ανατρέψει την κατάσταση (70-84 στο 37') και το τελικό 72-84 ήρθε φυσιολογικά.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ