EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας 76-70

Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας 76-70

Αδιάφοροι μόνο στα χαρτιά αποδείχτηκαν Ζαλγκίρις και Ερυθρός που πάλεψαν για τη νίκη με τους πρώτους να τα καταφέρνουν στις λεπτομέρειες.

Αν και κατάφερε να επιστρέψει από τους -13 ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους στα χέρια του τη διαφορά. Η Ζαλγκίρις μετά το νωθρό πρώτο δεκάλεπτο είδε τους Τσέρι (17π.) και Γιανκούνας (19π.) να να την τραβάνε επιθετικά και να την οδηγούν στη νίκη με 76-70. Η ομάδα του Κράπικας έκλεισε έτσι με θετικό τρόπο τις φετινές εντός έδρας ευρωπαϊκές εμφανίσεις.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με πολύ κακά ποσοστά και χωρίς να βρίσκουν τρόπο να πάρουν εύκολους πόντους ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Τα καλάθια έμπαιναν με το... σταγονόμετρο (5-4 στο 6') και μόνο ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, όποτε τροφοδοτούνταν μπορούσε να σκοράρει (12-12 στο 10'). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις κατάφερε να βελτιώσει τα ποσοστά ευστοχίας της και με τον Παούλιους Γιανκούνας να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο κατάφερε να τρέξει συνολικά ένα επιμέρους 28-15 οδηγώντας την ομάδα του Κάουνας στο ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (40-27 στο 20'). Στην αντίπερα όχθη είναι χαρακτηριστικό πως ο Ερυθρός Αστέρας έπειτα από 14 λεπτά στο παιχνίδι είχε 0/8 τρίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σέρβοι μπήκαν δυναμικά και κρατώντας για περίπου 3 λεπτά τους γηπεδούχους χωρίς καλάθι έτρεξαν αρχικά ένα σερί 9-0 (40-36). Δεν έμειναν εκεί, όμως και με επιμέρους 18-4 που στηρίχθηκε στην επιθετική πολυφωνία μπόρεσαν να προσπεράσουν και να πάνε στο 44-45. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με την Ζαλγκίρις, ωστόσο να καταφέρνει στα κρίσιμα λεπτά να βρει σημαντικούς πόντους από τους Τσέρι και Γιανκούνας. Τελικά οι Λιθουανοί κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 76-70 και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το κοινό της, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι της για φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 40-27, 51-55, 76-70

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ