EUROLEAGUE

"Βασιλική" απόδραση από τη Γερμανία

"Βασιλική" απόδραση από τη Γερμανία

Σε ένα παιχνίδι με τρομερό επιθετικό ρυθμό η Ρεάλ τρόμαξε, όμως στο τέλος κατάφερε να σταθεί όρθια μέσα στη Γερμανία κερδίζοντας με 90-86 την Μπάμπεργκ.

Η Μπάμπεργκ έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ικανή για πολλές ζημίες, όμως αυτή τη φορά η Ρεάλ είχε το... νου της. Οι Μαδριλένοι αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά επικράτησαν στο τέλος με 90-86 και πήραν μία πολύτιμη νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο αγώνας είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς πέραν του Ζήση και του Καντζούρη υπήρχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση με τον Χρήστο Χριστοδούλου να είναι ο πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης.

Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 9 πόντους (3/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 1 λάθος και 4 ασίστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η Ρεάλ στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να "χτυπήσει" κοντά στο καλάθι, όμως αυτό που αντιμετώπισε δεν το περίμενε. Οι Γερμανοί ήταν απόλυτα διαβασμένοι και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας βρέθηκαν με το... καλημέρα να τρέχουν ένα σερί 12-0 (12-0 στο 3'). Δύο τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ ήταν αυτά που βοήθησαν την "Βασίλισσα" για να... ανοίξει λογαριασμό (16-6 στο 5'). Οι Ισπανοί μπορούσαν να σκοράρουν μόνο από τα 6.75μ. και με 4/5 τρίποντα μείωσαν σε 16-12 (στο 7'). Με τις δύο ομάδες να σκοράρουν 10 τρίποντα (4 η Μπάμπεργκ, 6 η Ρεάλ) μέσα στα πρώτα λεπτά του αγώνα το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-20.

Ο Φελίπε Ρέγιες μαζί με τον Σέρχιο Γιούλ ήταν οι παίκτες που ανέλαβαν να σηκώσουν στις πλάτες τους την επίθεση των Μαδριλένων (31-30 στο 12') την ίδια ώρα που η Μπάμπεργκ έβλεπε την εξαιρετική της επίθεση να τιμωρείται στην άμυνα (31-35 στο 14'). Το παιχνίδι πλέον είχε μία άγρια ομορφιά, καθώς οι άμυνες ήταν σε δεύτερη μοίρα και οι δύο ομάδες έδιναν το βάρος στο μπροστά μισό γήπεδο (35-39 στο 16'). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το οριακό 45-46.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, όμως οι Γερμανοί δεν είχαν καμία διάθεση να παραδοθούν. Με μαχητικότητα και αρκετά προσεκτικό παιχνίδι επιθετικά κατάφερναν να κρατιούνται κοντά στο σκορ (65-72 στο 30'). Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα επιμέρους 12-2 από την πλευρά των γηπεδούχων που κατάφεραν να προσπεράσουν για το 77-76 (στο 23'). Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία λεπτή κλωστή και οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που θα καθόριζαν τον τελικό νικητή. Στο τελευταίο λεπτό οι δύο ομάδες μπήκαν με το σκορ στο 86-88 έπειτα από δύο βολές του Ρέγιες. Στα 48 δευτερόλεπτα ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο, όμως ούτε ο Γιούλ κατάφερε να βρει στόχο στα 24 δεύτερα. Η Μπάμπεργκ προσπάθησε να σκοράρει με τον Ουόναμεϊκερ, όμως ο Αμερικανός είδε τον Αγιόν να τον κόβε κι έτσι με δύο βολές του Ρέγιες γράφτηκε το τελικό 86-90.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 45-46, 65-72, 86-90

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ