EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ - Άλμπα Βερολίνου 95-66

ΤΣΣΚΑ - Άλμπα Βερολίνου 95-66

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα η ΤΣΣΚΑ που επικράτησε με 95-66 και όντας αήττητη έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Για τους Ρώσους δεν έπαιξε ο Τεόντοσιτς.

Η πρώτη ομάδα που σφραγίζει μαθηματικά την πρόκριση της στο ΤΟΡ 16 είναι η ΤΣΣΚΑ! Οι Ρώσοι κέρδισαν με 95-66 την Άλμπα Βερολίνου και έφτασαν τις 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον Β' όμιλο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από το πρώτο λεπτό έδειξε ποιος είναι το... αφεντικό και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Γερμανούς.

Φοβερή εμφάνιση δείχνοντας σημάδια του τεράστιου ταλέντου του έδειξε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 22 πόντους σε 25 λεπτά που αγωνίστηκε. Στο παιχνίδι δεν έπαιξε ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος λίγο πριν το ματς ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι .

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Τι κι αν υπήρχαν απουσίες; Η ΤΣΣΚΑ με ομαδικότητα στην επίθεση κι ελέγχοντας τους αιθέρες στη μάχη των ριμπάουντ ξεκίνησε το παιχνίδι τρέχοντας ένα επιμέρους 16-6 που της έδωσε με το καλημέρα διψήφιο προβάδισμα στο 6'. Η Άλμπα δεν είχε κάποιον παίκτη που να αποτελεί μόνιμη απειλή στο αντίπαλο καλάθι κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει σαφές προβάδισμα (28-11 στο 10'). Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έπαιζαν καλή άμυνα και συχνά ήταν συχνό φαινόμενο να χαλάνε την καλή γωνία στα σουτ που επιχειρούσαν οι αντίπαλοι τους. Το 0% στα τρίποντα (0/4) και το 35% στα δίποντα (5/14) των Γερμανών αποδείκνυε την καλή δουλειά των Ρώσων στην άμυνα. Με την Άλμπα έπειτα από 13 λεπτά αγώνα να έχει σημειώσει μόλις 15 πόντους και την ΤΣΣΚΑ να πυροβολεί κατά βούληση η διαφορά δεν άργησε να εκτιναχθεί στο +25 (40-15 στο 15'). Η απόσταση μονίμως μεγάλωνε και το 48-18 (στο 17') έδειχνε ότι η ΤΣΣΚΑ μπορούσε να φτάσει εύκολα στο 6ο συνεχόμενο ροζ φύλλο της στην Euroleague. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 48-24 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (100% βολές, 60% δίποντα, 53% τρίποντα) σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έμοιαζαν εγκλωβισμένοι (75% βολές, 40% δίποντα, 0% τρίποντα).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ έριξε τους φρενήρης ρυθμούς της την ίδια ώρα που οι Γερμανοί έπαιζαν πιο σκληρά στην άμυνα και πιο αποφασιστικά στην επίθεση. Η νέα εικόνα που είχε διαμορφωθεί στο ματς ήταν ικανή να διατηρεί τους Ρώσους σε απόσταση ασφαλείας χωρίς όμως να μεγαλώνει το άνοιγμα (58-34 στο 25'). Με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 68-46 το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τελικά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε στη νίκη με 95-66 και μπροστά στο κοινό της πανηγύρισε την μαθηματική της πρόκριση στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 48-24, 68-46, 95-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ