EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ - Λιμόζ 88-56

ΤΣΣΚΑ - Λιμόζ 88-56

Έχοντας το απόλυτο ολοκλήρωσε την regular season η ΤΣΣΚΑ, η οποία αν και βαθμολογικά αδιάφορη κέρδισε με 88-56 την Λιμόζ και έκανε το 10 στα 10. Ο αγώνας έγινε στη σκιά του θανάτου του Ρουσλάν Γκαγκλόεφ.

Σε παράσταση για ένα ρόλο και με διάθεση να χαρεί το παιχνίδι μπήκε στον τελευταίο της αγώνα για την regular season η ΤΣΣΚΑ, η οποία επιβλήθηκε με 88-56 της Λιμόζ. Για τους Λιμούζο αυτό ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι στην επανεμφάνιση τους στην κορυφαία διασυλλογική, καθώς με ρεκόρ 2-8 αποκλείστηκαν και πλέον θα συνεχίσουν στο Eurocup.

Ο αγώνας διεξήχθη σε πένθιμο κλίμα εξαιτίας του πρόσφατου θανάτου του 17χρονου παίκτη της ΤΣΣΚΑ, Ρουσλάν Γκαγκλόεφ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας προπόνηση με την ομάδα των U17. Όπως είχε ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή, πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ ήταν εμφανής από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι Μοσχοβίτες παρότι δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο δεν έδειχναν διατεθειμένοι να απολέσουν το αήττητο σερί τους (22-14 στο 7'). Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τον αγώνα κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλίας ως μία καλή ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, όμως πάντα είχε στο μυαλό του να μην μπει εν αμφιβόλω η επικράτηση της ομάδας του (29-17 στο 10'). Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο κι αυτό φαινόταν από την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (έναντι) κι από την ομαδικότητα που έδειχναν στην επίθεση. Στην αντίπερα όχθη η Λιμόζ προσπαθούσε, όμως με 0/7 στα τρίποντα δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά στο +18 (45-27 στο 20').

Με διάθεση να απολαύσουν το παιχνίδι και να το δουν ως μία καλή ευκαιρία για να αγωνιστούν χωρίς άγχος είδαν το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων. Οι Ρώσοι ψάχνοντας να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και βγάζοντας εντυπωσιακές φάσεις όποτε είχαν την ευκαιρία ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 62-43 (στο 30'). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Μοσχοβίτες να φτάνουν στη νίκη με 88-56 κάνοντας το 10/10 στην regular season, ενώ οι πρωταθλητές Γαλλίας στην επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και αποκλείστηκαν με ρεκόρ ρεκόρ 2 νικών και 8 ηττών.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 45-27, 62-43, 88-56.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ