EUROLEAGUE

Τσεντεβίτα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-82

Τσεντεβίτα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-82

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο από την Τσεντεβίτα. Οι Ισραηνοί επικράτησαν με 82-71 των Κροατών και τους έστειλαν στο Eurocup οπού θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία

Αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης του Β' ομίλου έκανε η Μακάμπι που επικράτησε με 82-71 της Τσεντεβίτα και πανηγύρισε την 6η φετινής της νίκη στην Euroleague. Οι Ισραηλινοί έχοντας 5 παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων (Σμιθ, Λίνχαρτ, Τάιους, Οχαγιόν και Λάντεσμπεργκ) κατάφεραν με ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο να ρίξουν στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Κροατίας, οι οποίοι μετά από αυτή την ήττα έμειναν και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με ένα επιμέρους 11-2 (στο 3') ξεκίνησε τον αγώνα η Τσεντεβίτα που επιδίωξε με το... καλημέρα να βάλει στα σχοινιά τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την δυστοκία των φιλοξενουμένων έφερε από νωρίς τη διαφορά σε διψήφια απόσταση (15-5 στο 7'). Βλέποντας την ψαλίδα να ανοίγει δια χειρός Κοέν, Λάντεσμπεργκ και Οχαγιόν η Μακάμπι προσπάθησε να απαντήσει και με σερί 9-0 έκλεισε το δεκάλεπτο υπολειπόμενη με 15-14 (στο 10').

Η ολική επαναφορά για τους Ισραηλινούς ήρθε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Πέντε προσωπικοί πόντοι του Λίνχαρτ και δύο βολές του Λάντεσμπεργκ διεύρυναν το αρχικό σερί (9-0) σε ένα επιμέρους 2-18 που έφερε τους "κίτρινους" μπροστά με + 6 (17-23 στο 13'). Υπερέχοντας στα ριμπάουντ κι έχοντας κλείσει τους δρόμους προς το καλάθι της η Μακάμπι κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επιθετική δυστοκία των αντιπάλων της και να χτίσει μία διαφορά 10 πόντων (23-33 στο 15'). Ο Φραν Πίλεπιτς το πήρε... προσωπικά και σημειώνοντας 11 πόντους (!) με τρία τρίποντα κατάφερε να μειώσει σε 32-36 (στο 17'). Με τον Ντέβιν Σμιθ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η Μακάμπι έτρεξε ένα επιμέρους 7-2 ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο +9 (34-43 στο 20').

Με στόχο να πιέσει και να αλλάξει το ρου του αγώνα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Τσεντεβίτα, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν αντίθετη άποψη και δεν σκόπευαν να απολέσουν τη διαφορά που είχαν χτίσει (39-51 στο 26'). Με καταιγισμό τριπόντων που ξεκλείδωσε την ισραηλινή άμυνα κι έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ρέπεσα να τρέξουν ένα επιμέρους 14-2 το παιχνίδι μετατράπηκε και πάλι σε γκραν γκινιόλ, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονταν και πάλι στην ισοπαλία (53-53 στο 28'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 53-54 έπειτα από μία εύστοχη βολή του Λάντεσμπεργκ.

Στην τέταρτη περίοδο η Μακάμπι άλλαξε τον τρόπο που προσέγγιζε επιθετικά τον αγώνα και χτυπώντας κατά κύριο λόγο μέσα από το ζωγραφιστό κατάφερε να πάρει και πάλι τα ηνία στα χέρια της (59-68 στο 33'). Αυτή η εξέλιξη ήταν ικανή να κρίνει τον αγώνα, καθώς οι Κροάτες προσπαθούσαν με τρίποντα να μειώσουν τη διαφορά παίρνοντας βεβιασμένες επιλογές την ίδια ώρα που οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας τους στο πρώτο αγώνα (83-73). Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 71-82 Με αυτή την ήττα η Τσεντεβίτα αποχαιρέτησε οριστικά την Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 34-43, 53-54, 71-82.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ