EUROLEAGUE

Τουρόφ - Μπάγερν Μονάχου 89-78

Τουρόφ - Μπάγερν Μονάχου 89-78

Η Τουρόφ με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, καθώς επικράτησε με 89-78 της Μπάγερν. Πρώτη νίκη στην ιστορία των Πολωνών στην Euroleague.

Ιστορική ημέρα είναι η 6η Νοεμβρίου για την Τουρόφ, η οποία κόντρα στην Μπάγερν πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορία της στην Euroleague. Οι πρωταθλητές Πολωνίας νίκησαν με 89-78 τους πρωταθλητές Γερμανίας κι έτσι έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες πήραν το πρώτο τους ροζ φύλλο στον Γ' όμιλο. Η ομάδα του Μίοντραγκ Ραΐκοβιτς ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον Ντάμιαν Κούλιγκ που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Συνολικά οι γηπεδούχοι είχαν 4 παίκτες σε διψήφια επίπεδα, καθώς εκτός του Κούλιγκ σε καλή κατάσταση έδειξαν και οι Γιαραμάζ, Τέιλορ και Ράιτ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Νευρικά και με αναγνωριστική διάθεση ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες που χρειάστηκαν περίπου 2,5 λεπτά μέχρι να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Βλέποντας την αστοχία και τις κακές επιθετικές επιλογές αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να επενδύσουν στην άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα έπειτα από 4 λεπτά αγώνα το σκορ να είναι σε χαμηλά επίπεδα και όλους τους πόντους να προέρχονται μέσα από το ζωγραφιστό (6-7). Δύο τρίποντα έναν από τον Σιλίνσκι κι ένα από τον Σαβάνοβιτς "ξεκλείδωσαν" τους δύο διεκδικητές της νίκης και ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να ανεβαίνει (13-13 στο 6'). Η εικόνα του ματς είχε αλλάξει άρδην και πλέον οι άμυνες πέρναγαν σε δεύτερη μοίρα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 17-22 (στο 10').

Οι δύο ομάδες έψαχναν να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, όμως όταν αυτό δεν συνέβαινε τότε στο σετ παιχνίδι οι άμυνες χαρακτηρίζονταν από τη δύναμη και τις σκληρές μονομαχίες (25-27 στο 13'). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Ντάμιαν Κούλιγκ έφεραν έπειτα από αρκετή ώρα την Τουρόφ στα ηνία του σκορ με 30-27 (στο 14'), ενώ βοήθησε στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των Πολωνών. Για τους φιλοξενούμενους μία μόνιμη επιθετική λύση ήταν ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς, ο οποίος μέσα σε μόλις 9 λεπτά συμμετοχής είχε φτάσει τους 11 πόντους κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ (32-31 στο 16'). Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν ψυχολογία πλέον και αυξάνοντας κατακόρυφα τα ποσοστά τους έξω από τα 6,75μ. κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 9-0 και να πάρουν για πρώτη φορά διαφορά 8 πόντων (39-31 στο 17'). Η γερμανική απάντηση δεν άργησε να έρθει και με μπροστάρη τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς οι Βαυαροί έτρεξαν ένα επιμέρους 8-3 κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -3 (42-39).

Τρίποντα και... ξέφυγε

Η Μπάγερν ξεκίνησε στο δεύτερο μισό με στόχο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως αρχικά βρήκε αντίσταση (50-44 στο 23'). Κάθε φορά που οι παίκτες του Πέσιτς έβρισκαν τον τρόπο να πλησιάσουν (50-49) οι γηπεδούχοι έβρισκαν ένα μεγάλο σουτ και κατάφερναν να διατηρούνται σε απόσταση, η οποία μπορεί να μην ήταν ασφαλείας έδινε, όμως ψυχολογία (55-49 στο 25'). Με τρίποντο ξέσπασμα οι πρωταθλητές Πολωνίας κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αυτοπεποίθηση που ένιωθαν (61-52 στο 26'), όμως με τον ίδιο τρόπο απάντησαν κι οι παίκτες του Πέσιτς (61-57 στο 27'). Εκεί που τα πράγματα έδειχναν να ισορροπούν για τους Γερμανούς ήρθαν δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Ντίλεβιτς και Κόλινς για να δώσουν στους γηπεδούχους για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (67-57 στο 28'). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με νέο τρίποντο δια χειρός Κούλιγκ που έκανε το σκορ 70-59 (στο 30').

Ένα γρήγορο τρίποντο από τον Γιάγκλα και ένα εύστοχο λέι απ του Μπράιαντ ήταν ικανό να βάλει προς στιγμήν "φωτιά" στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (70-64 στο 31), όμως με καλάθια στον αιφνιδιασμό των Ράιτ και Κόλινς η Τουρόφ κατάφερε να διατηρηθεί σε απόσταση (74-64) μετά το γερμανικό ξέσπασμα. Το... μάτι των παικτών του Μίοντραγκ Ραΐκοβιτς γυάλιζε πλέον. Οι Πολωνοί έβλεπαν ότι ήταν κοντά στο πρώτο τους ροζ φύλλο στην διοργάνωση και πρώτο στην ιστορία της Τουρόφ στην Euroleague και πλέον δεν άφηναν περιθώρια στους Γερμανούς που παρότι προσπαθούσαν με τον Στάιγκερ να απειλήσουν δεν κατάφερναν να αλλάξουν το ρου του αγώνα (78-71 στο 35'). Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 89-78 υπέρ των πρωταθλητών Πολωνίας που έγραψαν ιστορία.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 42-39, 70-59, 89-78

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ