EUROLEAGUE

Τούροβ - Φενέρμπαχτσε 76-91

Τούροβ - Φενέρμπαχτσε 76-91

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Φενέρμπαχτσε απέναντι στην Τούροβ, στην Πολωνία, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 91-76.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ως υγιεινός περίπατος της Φενέρμπαχτσε (15-30 πρώτο δεκάλεπτο) λίγο έλειψε να γίνει ντέρμπι (73-78 στο 37'). Οι Τούρκοι, όμως, ήταν ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, συνεχίζοντας αήττητοι στη διοργάνωση, Έτσι, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο, ενώ από την άλλη πλευρά αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της Τούροβ στη διοργάνωση.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Ο Αμερικανός πέτυχε 27 πόντους, με 9/14 δίποντα, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Εμίρ Πρέλντζιτς με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, Από πλευράς Τούροβ το δίδυμο Κόλινς-Κούλιγκ έκανε όλη τη δουλειά (20 πόντοι ο πρώτος, 23 ο δεύτερος), όμως δεν ήταν αρκετοί.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσε στην αναμέτρηση. Οι Τούρκοι βρήκαν πόντους από Σαβάς και Γκάουντλοκ και το σκορ ήταν 0-13 στο 4'. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν με τον Κούλιγκ σε 6-17 (5'). Το πάνω χέρι στην αναμέτρηση το διατηρούσαν οι φιλοξενούμενοι, όμως και πάλι με τον Κούλιγκ η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους (13-22, 8'). Ερντέν, Πρέλντζιτς και Χίκμαν μπήκαν κι αυτοί με την σειρά τους στην εξίσωση της αναμέτρησης και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την "Φενέρ" να προηγείται με 15-30.

Αντί να μειωθεί, η διαφορά αυξήθηκε με το "καλημέρα" στο δεύτερο δεκάλεπτο. Υπεύθυνος γι αυτό ήταν ο Εμίρ Πρέλντζιτς, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 20-38 (13'). Οι Τούρκοι διατηρούσαν τα ηνία της αναμέτρησης και στα μισά της περιόδου η διαφορά παρέμενε στους 17 πόντους (24-41). Ο Μάρντι Κόλινς ανέλαβε δράση για την Τούροβ και λίγο αργότερα η διαφορά μειώθηκε στους 7 (36-43, 17'). Ο Χικμαν, όμως, δεν επέτρεψε στους Πολωνούς να χαρούν για πολύ τη μείωση του σκορ. Με συνεχόμενους πόντους έκλεισε το ημίχρονο στο +10 (40-50) για την ομάδα του.

Γιάραμαζ, Τέιλορ και Ζιγκεράνοβιτς ήταν αποτελεσματικοί για την Τούροβ και κατάφεραν να μειώσουν σε 49-56 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Χίκμαν και Πρέλντζιτς φώναξαν "παρών" στην αναμέτρηση και κατάφεραν να ανεβάσουν εκ νέου τη διαφορά για το 51-61. Ο Γιάραμαζ συνέχισε να σκοράρει, ο Κόλινς "ζεστάθηκε" για τα καλά και αποτέλεσμα αυτού ήταν το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τους Πολωνούς να μειώνουν σε 60-69 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Αποφασισμένη να "καθαρίσει" το παιχνίδι μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο η Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι, έχοντας πολυφωνία επιθετικά, κατάφεραν να φτάσουν στο +12 με τον Μπογκντάνοβιτς (63-75, 32'). Ζιγκεράνοβιτς, Κόλινς και Κούλιγκ, λίγο αργότερα, μείωσαν εκ νέου για την Τούροβ σε 73-78, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και με τους Γκάουντλοκ και Βέσελι να σκοράρουν, το σκορ έγινε 73-85. Η νέα προσπάθεια των γηπεδούχων για να μειώσουν στο σκορ έμεινε ημιτελής. Έτσι, η Φενέρμπαχτσε πήρε τη νίκη με 76-91, κάνοντας το 2Χ2 στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 15-30, 40-50, 60-69, 76-91.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ