EUROLEAGUE

Συνεχίζει αήττητη η Φενέρμπαχτσε

Συνεχίζει αήττητη η Φενέρμπαχτσε

Με έναν τρομερό Ντατόμε στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο της στο ΤΟΡ 16 κερδίζοντας με 86-73 την Τσεντεβίτα. Τραυματίστηκαν οι Σλούκας και Άντιτς

Η Φενέρμπαχτσε συνέχισε να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ΤΟΡ 16, καθώς έστω και δύσκολα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Τσεντεβίτα με 86-73. Οι Τούρκοι με τον Λουίτζι Ντατόμε να κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο σημειώνοντας του 17 από τους 19 πόντους του κατάφεραν να βρουν απαντήσεις στην αντεπίθεση που προσπάθησαν να κάνουν οι Κροάτες.

Θετική ήταν η παρουσία του Κώστα Σλούκα, ο οποίος στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 11 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα). Στο τελευταίο δίλεπτο, ωστόσο, αποχώρησε τραυματίας, καθώς σε ανύποπτη φάση και χωρίς να είναι υπό πίεση φάνηκε να γυρίζει τον αστράγαλο του αποχωρώντας υποβασταζόμενος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Η Τσεντεβίτα έδειξε να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η Φενέρμπαχτσε δεν αιφνιδιάστηκε και δείχνοντας ωριμότητα κατάφερε με όπλα της την άμυνα, τον επιθετικό αλτρουισμό, την αποτελεσματικότητα του Έκπε Ούντο και τα μεγάλα τρίποντα του Άντιτς να τρέξει ένα σερί 18-0 μετατρέποντας το εις βάρος της 7-8 σε 23-8 (στο 7'). Οι Κροάτες σε εκείνο το σημείο έδειξαν να χάνουν το καθαρό μυαλό και την ψυχολογία με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει τελικά με το σκορ στο 27-12 (στο 10').

Η επιθετική αφύπνιση του Πίλεπιτς σε συνδυασμό με την χαλάρωση που έδειξαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδωσαν στους Κροάτες την ευκαιρία να τρέξουν ένα επιμέρους 10-4 μειώνοντας σε 31-22 (στο 13'). Η τουρκική επιθετική εφορία του πρώτου δεκαλέπτου είχε δώσει πλέον τη θέση της στην αστοχία και στις κακές επιλογές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 40-33.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε με... deja vu της δεύτερης περιόδου. Η Τσεντεβίτα είχε πιστέψει ότι μπορεί να τα καταφέρει και με ένα επιμέρους 10-5 οι ελπίδες της αναπτερώθηκαν (45-43). Ο Ντατόμε έδειξε να παίρνει μπροστά επιθετικά κι αυτός ήταν ο λόγος που η Φενέρ κατάφερνε να διατηρεί ένα προβάδισμα (58-54 στο 28'). Τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 62-61 κι έτσι τα πάντα θα κρίνονταν στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο.

Βλέποντας το αήττητο της να κινδυνεύει η Φενέρμπαχτσε έδειξε τα αντανακλαστικά της και με τον Λουίτζι Ντατόμε σε ηγετικό ρόλο και την τριπλέτα των Χίκμαν, Σλούκα, Βέσελι να τον ακολουθεί κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να ξεφύγει εκ νέου με +10 (75-65 στο 33'). Κάπου εκεί με την εμπειρία της Φενέρ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Η νίκη των Τούρκων με 86-73 αποδείχτηκε πύρρειος κι αυτό γιατί στο 38 ο Κώστας Σλούκας σε ανύποπτη φάση και χωρίς να είναι υπό πίεση κάποιου αντιπάλου φάνηκε να τραυματίζεται στον αστράγαλο αποχωρώντας υποβασταζόμενος, ενώ το ίδιο είχε συμβεί πριν λίγα λεπτά και με τον Πέρο Άντιτς που βγήκε με πρόβλημα στο γόνατο.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 40-33, 62-61, 86-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ