EUROLEAGUE

Σιένα - Μπάγερν 71-62

Σιένα - Μπάγερν 71-62

Η Σιένα είναι εδώ και το απέδειξε κόντρα στην Μπάγερν, της οποία επιβλήθηκε με 71-62 κι έτσι διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη για τους Ιταλούς, οι οποίοι όμως οριακά δεν κάλυψαν την ήττα του 1ου γύρου

Η Σιένα μπορεί ακόμα να ελπίζει. Οι Ιταλοί αν και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο συνεχίζουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις κι αυτό το κατάλαβε καλά η Μπάγερν, η οποία αν και "καιγόταν" για τη νίκη, γνώρισε την ήττα με 71-62. Για τους νικητές εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο συνήθης ύποπτος Ντάνιελ Χάκετ και στην επιστροφή του ο μέχρι πρότινος τραυματίας Σπένσερ Νέλσον, οι οποίοι σημείωσαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Το αρνητικό για την Σιένα είναι πως για μόλις έναν πόντο δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο γύρο (είχε χάσει με 89-79). Στον αγώνα υπήρχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πέτρος Παπαπέτρου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ το παιχνίδι κι αυτό φάνηκε από την αρχή. Ντάνιελ Χάκετ και Μάλκολμ Ντιλέινι έδειξαν να αναλαμβάνουν αρχικά το επιθετικό παιχνίδι των ομάδων τους (10-8 στο 5'). Στην συνέχεια, όμως άρχισαν και οι υπόλοιποι παίκτες να παίρνουν πρωτοβουλίες και να ψάχνουν τρόπους να φορτώσουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι (16-13 στο 7'). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 21-18.

Οριακό παιχνίδι και χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να χτίσει διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων ήταν η εικόνα στις αρχές της δεύτερη περιόδου (28-28 στο 3'). Όλα προμήνυαν πως το παιχνίδι θα είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι, καθώς οι παίκτες πάλευαν κάθε φάση και οι άμυνες ολοένα και έσφιγγαν καθιστώντας απαγορευτικό να επιτευχθούν εύκολοι πόντοι (33-31 στο 17). Ένα επιθετικό ξέσπασμα των Ιταλών με τους Νέλσον, Γκριν, Χάκετ και Χάντερ είχε ως αποτέλεσμα να τρέξουν οι γηπεδούχοι ένα επιμέρους 13-1 μετατρέποντας μέσα σε 4 λεπτά το 28-30 σε 41-31 στο 19'. Τελικά έπειτα από 3 εύστοχες βολές του Ντιλέινι το ημίχρονο έληξε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 41-34.

Με την βαρύτητα να πέφτει εκ νέου στην άμυνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες έφταναν δύσκολα μέχρι το αντίπαλο καλάθι και οι μονομαχίες μέσα στο ζωγραφιστό είχαν τον πρώτο λόγο (46-40 στο 24'). Παρότι αμφότεροι σκόραραν δύσκολα οι Ιταλοί ήταν σε καλύτερη μοίρα, καθώς η μεγαλύτερη ευστοχία τους σε συνδυασμό με την καλή βραδιά που βρισκόταν ο Γκριν, τους έδωσαν ένα προβάδισμα 9 πόντων (51-42 στο 28'). Τελικά έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Τόμπσον και μία του Όρτνερ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 52-44.

Η τέταρτη περίοδος φαινόταν πως θα εξελισσόταν σε γρίφο για σκληρούς λύτες, καθώς οι Γερμανοί θα επιχειρούσαν την αντεπίθεση τους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα πρώτα 4 λεπτά, καθώς η Σιένα με τους Όρτνερ και Γκριν κατάφερνε να διατηρεί μία διψήφια διαφορά ασφαλείας (58-49 στο 34'). Σε εκείνο το σημείο ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έριξε στο παρκέ τα... βαριά του χαρτιά, καθώς στην ίδια πεντάδα βρέθηκαν οι Ντιλέινι, Ντζέντοβιτς και Μπένζινγκ. Οι δύο πρώτοι κατάφεραν να συνεισφέρουν επιθετικά, όμως ο Γερμανός φόργουορντ αν και βρήκε αμαρκάριστα σουτ δεν τα εκμεταλλεύτηκε (60-53 στο 34). Ρότσεστι και Χάκετ ανέλαβαν να απαντήσουν για λογαριασμό των Ιταλών στέλνοντας εκ νέου τη διαφορά στο +11 (65-54 στο 35'). Η απογοήτευση και οι βεβιασμένες επιλογές επικράτησαν στο στρατόπεδο των Γερμανών με την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων ολοένα να αυξάνει (70-54 στο 38'). Οι Ιταλοί έφτασαν τελικά στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση επικρατώντας με 71-62.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ