EUROLEAGUE

Σάσαρι - Νίζνι 82-89

Σάσαρι - Νίζνι 82-89

Σημαντική νίκη που την βάζει δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 πήρε η Νίζνι που κέρδισε με 89-82 την Σάσαρι στη Σαρδηνία.

Την τρίτη νίκη της και δεύτερη συνεχόμενη πανηγύρισε η Νίζνι που διπλασίασε τα ροζ φύλλα απέναντι στην Σάσαρι, καθώς πέρασε με 89-82 από την Ιταλία. Η ομάδα του Μπάγκατσκις έχοντας σε φοβερό βράδυ τον Τέιλορ Ρότσεστι (29π.) και τους Κίνσεϊ (15), Τόμπκινς (13), Παρακχούσκι (12) και Μπαμπούριν να στέκονται άξιοι συμπαραστάτες πήρε ένα ροζ φύλλο που την βάζει δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Από την αρχή οι δύο ομάδες έδειξαν ότι δεν είχαν ιδιαίτερη διάθεση να επικεντρωθούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Θέλοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να βρεθεί από την αρχή σε θέση οδηγού ξεκίνησε η Νίζνι, η οποία με τους Ρότσεστι και Παρακχούσκι είδε το πλάνο της να αποδίδει καρπούς (6-11 στο 3'). Οι Ρώσοι είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους, όμως οι γηπεδούχοι αντιπαραβάλλοντας την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, τον "καυτό" Ρακίμ Σάντερς (έκλεισε το δεκάλεπτο με 12 πόντους) και μαχητικότητα μπορούσαν να διατηρούνται κοντά στο σκορ (20-23 στο 7'). Έπειτα από δέκα λεπτά αγώνα τις δύο ομάδες χώριζαν 5 πόντοι, ενώ το 25-30 άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο δεκάλεπτο έμοιαζε με προσωπική κόντρα των Σόσα και Παρακχούσκι. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους για την ομάδα του, την ίδια ώρα που ο Λευκορώσος φόργουορντ σημείωνε 6 μαζεμένους για τους φιλοξενούμενους (30-36 στο 13'). Αν κι οι δύο ομάδες ήταν πλέον κοντά στο σκορ οι γηπεδούχοι όταν έφταναν σε απόσταση αναπνοής (36-38 στο 15') είτε έκαναν εύκολα το λάθος είτε οι επιθετικές επιλογές που έπαιρνε δεν ήταν η καλύτερες δυνατές (36-41 στο 16'). Στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου η Νίζνι κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και παίρνοντας πόντους από πολλούς παίκτες (Παρακχούσκι, Ρότσεστι και Τόμπκινς είχαν φτάσει από νωρίς σε διψήφια επίπεδα) κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 10-3 μετατρέποντας το 36-40 σε 39-50 (στο 18'). Οι γηπεδούχοι έστω και στο τελευταίο λεπτό αντέδρασαν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 46-53.

Ο Αντόνοφ έβαλε τη Σάσαρι στο ματς

Με τον Σεμέν Αντόνοφ να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και να κάνει δύο αντιαθλητικά φάουλ η Σάσαρι βρήκε μία "χρυσή" ευκαιρία να τρέξει ένα σερί 12-0 και να πάρει για πρώτη φορά στον αγώνα το προβάδισμα με 58-53 (στο 23'). Η Νίζνι έμοιαζε εκτός ρυθμού και εκνευρισμένη όπως έβλεπε να εξελίσσονται τα πράγματα, όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν να ξεκολλήσουν τους συμπαίκτες τους οι Τέιλορ Ρότσεστι και Τρέι Τόμπκινς, οι οποίοι απάντησαν με ένα σερί 5-0 και έφεραν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσια (58-58 στο 25'). Το παιχνίδι, πλέον, είχε γίνει ντέρμπι και τα πάντα ήταν ρευστά (62-60 στο 27') καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 65-63. Στην τέταρτη περίοδο μέτρησε η εμπειρία κι η ευχάριστη έκπληξη της Νίζνι ο Εβγκένι Μπαμπούριν ο Ρώσος γκαρντ ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά και μαζί με τις υπερπολύτιμες βοήθειες των έμπειρων Τάρενς Κίνσεϊ και Τέιλορ Ρότσεστι κατάφεραν να οδηγήσουν την Νίζνι στη νίκη με 89-82 που της δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 25-30, 46-53, 65-63, 82-89.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ