EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνικς Καζάν 75-85

Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνικς Καζάν 75-85

Την έκπληξη της αγωνιστικής πραγματοποίησε η Ούνικς Καζάν που "άλωσε" με 85-75 την Μαδρίτη βάζοντας τέλος στα 21 σερί νικηφόρα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς της Ρεάλ. Στο γήπεδο ήταν κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Μετά την Αναντολού Εφές η Ούνικς Καζάν συνέχισε τις εκπλήξεις, καθώς πέρασε με 85-75 από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των Ρώσων στην regular season κι η δεύτερη συνεχόμενη με τον Εβγκένι Πασούτιν στην άκρη του πάγκου. Πλέον οι κυπελλούχοι Ρωσίας με νίκη επί της Σάσαρι την επόμενη αγωνιστική μέσα στην Ιταλία θα εκτοξεύσουν τις πιθανότητες πρόκρισης τους στην επόμενη φάση. Στην αντίπερα όχθη η Ρεάλ θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη αγωνιστική για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στο ΤΟΡ 16. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ρωσικής νίκης ήταν ο Ντ' Ορ Φίσερ και ο Κέρτις Τζέρελς που σταμάτησαν στους 25 και τους 23 πόντους αντίστοιχα.

Έπεσε το "φρούριο"

Η νίκη των Ρώσων επί της Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη έβαλε τέλος σε ένα σπουδαίο σερί που έτρεχαν οι φιναλίστ της περσινή Euroleague. Η "βασίλισσα" είχε να ηττηθεί στην Ευρώπη μέσα στην έδρα της από τις 21 Μαρτίου 2013 όταν και είχε χάσει με 74-73 από τον Παναθηναϊκό. Συνολικά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν 21 συνεχόμενα νικηφόρα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους.

Ο Ζήσης τις έχει 500

2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού χρειάστηκαν μέχρι ο Νίκος Ζήσης να δώσει την πρώτη προσωπική του ασίστ αλλά και του παιχνιδιού γενικότερα. Με αυτή την τελική πάσα ο Έλληνας γκαρντ έφτασε τις 500 στην Euroleague κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 14 παίκτες. Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας παίκτης ολοκλήρωσε τον αγώνα μοιράζοντας 7 ασίστ. Όλα αυτά έγιναν υπό το βλέμμα ενός μετρ του είδους και συμπαίκτη του Ζήση στην Εθνική Ελλάδας, του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε δια ζώσης τον αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με διάθεση να αιφνιδιάσει και με τον Ντ' Ορ Φίσερ να δείχνει σε εξαιρετική ημέρα ξεκίνησε τον αγώνα η Ούνικς Καζάν που βρέθηκε να προηγείται με 15-7 (στο 4'). Με τους Γιούλ, Κέι Σι Ρίβερς να ευστοχούν από τα 6,75μ. και τον Αγιόν να παίρνει φάσεις κοντά στα καλάθια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν και μείωσαν με ένα σερί 5-0 σε 17-21 (στο 8'). Οι Μαδριλένοι μετά το αρχικό ξάφνιασμα όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν ρυθμό και ισορροπία απειλώντας τόσο από μέση και μακρινή απόσταση όσο και μέσα από το ζωγραφιστό. Την ίδια ώρα οι κυπελλούχοι Ρωσίας έμοιαζαν προβλέψιμοι, καθώς έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι μόνο από απόσταση αναπνοής (είχαν 0/6 τρίποντα στο 12'). Η καλή κυκλοφορία της μπάλας σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό που είχαν οι γηπεδούχοι δεν άργησε να τους δώσει για πρώτη φορά διαφορά ασφαλείας (37-28 στο 15'). Χρειάστηκαν 10 προσπάθειες μέχρι οι παίκτες του Πασούτιν να ευστοχήσουν στο πρώτο τους τρίποντο και να κλείσουν τελικά το πρώτο ημίχρονο όντας σε απόσταση που τους άφηνε περιθώρια ελπίδας (46-42 στο 20').

Ένα σερί 4-0 από τους "πράσινους" ήταν αρκετό για να φέρει με το "καλημέρα" του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι στα ίσια (46-46 στο 21'). Αυτή η ισοφάριση ήταν η ψυχολογική ώθηση που έψαχνε η Ούνιξ προκειμένου να βρεθεί και πάλι στα ηνία του σκορ και να βρεθεί σε ρόλο οδηγού (48-53 στο 23'). Ντ' Ορ Φίσερ, Κέρτις Τζέρελς ηγούνταν στο σκοράρισμα, ενώ οι Ουάιτ και Λάνγκφορντ φρόντιζαν να δίνουν τις απαραίτητες επιθετικές ανάσες στους συμπαίκτες τους όταν έδειχναν να "κλειδώνονται" από την Μαδριλένικη άμυνα (56-63 στο 27'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 68-61 (στο 30') και να δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν την έκπληξη και να "παγώσουν" την Μαδρίτη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μπορεί όλοι να περίμεναν την αντίδραση της Ρεάλ, όμως υπολόγιζαν χωρίς τους... αφηνιασμένους Φίσερ και Τζέρελς. Οι δύο Αμερικανοί είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παρκέ και με δικούς τους πόντους έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (65-75 στο 34'). Η πλάστιγγα πλέον είχε γείρει και οι παίκτες του Πασούτιν είχαν πιστέψει ότι μπορούσαν να πάρουν το ροζ φύλλο και να "σπάσουν" το απόρθητο φρούριο της Ρεάλ. Η πίστη μετατράπηκε σε εύκολους πόντους και η επικράτηση με 85-75 ήρθε χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 46-42, 61-68, 75-85.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνικς Καζάν 75-85

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρέθηκε στο "Barclaycard center" και παρακολούθησε τους πρώην συμπαίκτες του στην Εθνική, Μπουρούση, Ζήση και Καϊμακόγλου

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ