EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Νίζνι 112-83

Ρεάλ Μαδρίτης - Νίζνι 112-83

Σε ένα παιχνίδι απολαυστικό αφού τον πρώτο λόγο είχαν οι επίθεσεις, η Ρεάλ κατάφερε να κερδίσει με 112-83 την μαχητική Νίζνι και να κάνει το 3 στα 3 στον Α' όμιλο της Euroleague. Κορυφαίος για τους νικητές ο ασταμάτητος Κάρολ.

Με πολύ μαχητική διάθεση παρουσιάστηκε στο παρκέ της "Barclaycard arena" η Νίζνι, η οποιά για 20 λεπτά έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ, όμως στη συνέχεια προδόθηκε από τις δυνάμεις της. Οι Ισπανοί πατώντας... γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το επιβλητικό 112-83 επί των Ρώσων και να φτάσουν τις τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η Ρεάλ έδωσε ρεσιτάλ ομαδικότητας μοιράζοντας 33 ασίστ κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην Euroleague, καθώς μέχρι πρότινος το ρεκόρ άνηκε στον Παναθηναϊκό που είχε 31.

Οι δύο ομάδες δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την άμυνα κάτι που φαίνεται και στο τελικό σκορ, όμως στην επίθεση έδωσαν θεαματικές φάσεις στους περίπου 8.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν δια ζώσης το παιχνίδι. Για τους νικητές ο Τζέισι Κάρολ έμοιαζε να κατέβηκε... από άλλο πλανήτη, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 32 πόντους συγκεντρώνοντας 37 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Χωρίς το φόβο του αουτσάιντερ και με στόχο να διεκδικήσει όσες ελπίδες νίκης είχε μπήκε στο παιχνίδι η Νίζνι που κατάφερε με κύριο εκφραστή επιθετικά τον Ρότσεστι να ξεκινήσει δυναμικά τον αγώνα (9-9 στο 3'). Η Ρεάλ βλέποντας ότι το έργο της δεν θα είναι όσο εύκολο περίμενε κατάφερε με ηγέτες τους Κάρολ και Φερνάντεθ να απαντήσει με ένα σερί 13-0 ξεφεύγοντας με 22-9 (στο 7'). Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν ικανή να "σπάσει" το ηθικό των παικτών του Μπάγηκατσκις, οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο υπολοιπόμενοι με 26-18 (στο 10').

Με πολλές διακυμάνσεις εξελίχθηκε κι η δεύτερη περίοδος, καθώς ενώ οι Ισπανοί κατάφερναν να χτίζουν μία διαφορά (30-20 στο 11') στη συνέχεια έβλεπαν τους αντιπάλους τους να επιστρέφουν εκμεταλλευόμενοι την ισορροπία που είχαν μεταξύ περιφέρειας και φροντ λάιν στην επίθεση (36-30 στο 14'). Ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε μία προσωπική κόντρα των Τζέισι Κάρολ και Τέιλορ Ρότσεστι, καθώς οι δύο τους από νωρίς είχαν φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων κι έδειχναν να ηγούνται των ομάδων τους (40-34 στο 15'). Ειδικά ο γκαρντ των Ρώσων έδειξε να καλύπτει επάξια το κενό του τραυματία Τάρενς Κίνσεϊ, ενώ και η υπόλοιπη ομάδα της Νίζνι με ομαδική δουλειά κατάφερνε να κοιτάει στα μάτια την περσινή φιναλίστ του θεσμού (48-36 στο 17'). Ο Τζέισι Κάρολ, όμως ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας τους 22 πόντους βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα επιμέρους 13-4 μετατρέποντας το 40-32 (στο 14') σε 53-36 (στο 17'). Τελικά, το άκρως χορταστικό επιθετικά, πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 58-46.

Ένα σερί 10-0 ήταν αρκετό

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η "Βασίλισσα" έστω και χωρίς μεγάλη άνεση κατάφερνε να διατηρείται σε μία απόσταση ασφαλείας από τους Ρώσους (64-54 στο 22'). Νοτσιόνι, Γιούλ και Φερνάντεζ οδήγησαν σε ένα ισπανικό ξέσπασμα, το οποίο μεταφράστηκε σε ένα σερί 12-0 που έδωσε για πρώτη φορά ευρεία διαφορά στη Ρεάλ (76-55 στο 25'). Αυτή ήταν η αρχή για να βάλουν οι παίκτες του Λάσο τις βάσεις νίκης που έψαχναν. Με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν πλέον 19 πόντοι ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος (82-63 στο 30').

Στην τέταρτη περίοδο η Νίζνι μπορεί να ήθελε, όμως οι δυνάμεις της είχαν μειωθεί αισθητά, ενώ η διαφορά βάθους και ποιότητας του ισπανικού ρόστερ έκαναν την πλάστιγγα να γείρει προς τους "μερένγκες". Η διαφορά πλέον είχε σταθεροποιηθεί πάνω από τους 20 (94-69 στο 33') και όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο άνοιγε η ψαλίδα, καθώς οι παίκτες του Μπάγκατσκις είχαν παραδοθεί πλέον στους αντιπάλους τους. Τελικό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 112-83.

Τα σταατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ