EUROLEAGUE

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Νίζνι Νόβγκοροντ

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Νίζνι Νόβγκοροντ

Η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Παρασκευή (24/10, 19:45) τη Νίζνι Νόβγκοροντ για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Δύο ομάδες οι οποίες έχουν ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση κοντράρονται την Παρασκευή στη Λιθουανία. Η Ζαλγκίρις υποδέχεται (19:45) τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Οι Λιθουανοί έχουν ως στόχο τη νίκη, ώστε να μπουν δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ η ρωσική ομάδα, στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση θέλει να δώσει συνέχεια, μετά τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι (88-86).

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ζαλγκίρις

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας είναι 10ος στη λίστα των κορυφαίων μπλοκέρ της Euroleague. Με τα δύο επόμενα μπλοκ του θα ξεπεράσει τον Νίκολα Βούισιτς (122) και θα φτάσει τον πρώην συμπαίκτη του, Ντάριους Λαβρίνοβιτς (123).

Ο Αρτούρας Μιλάνκις έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία έξι παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Παούλιους Γιανκούνας χρειάζεται 12 ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Νίκολα Βούισιτς για την έβδομη θέση στον πίνακα των κορυφαίων ριμπάουντερ. Ο Γιανκούνας έχει 1026 ριμπάουντ στην καριέρα του.

Ο Γιανκούνας χρειάζεται 7 επιθετικά ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον θρύλο του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ στην τέταρτη θέση του πίνακα των κορυφαίων ριμπάουντερ. Ο Γιανκούνας μπαίνει στο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας με 341 επιθετικά ριμπάουντ.

Νίζνι

Ο Ντιμίτρι Κβοστόφ ήταν συμπαίκτης του σέντερ της Ζαλγκίρις, Ρομπέρτας Γιαφτόκας, για δύο σεζόν (2007-09) στη Ντινάμο Μόσχας.

Ο Τάρενς Κίνσεϊ έχει καταγράψει ένα, τουλάχιστον, κλέψιμο σε 16 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

Ο Κίνσεϊ έχει ευστοχήσει στις 8 τελευταίες βολές που έχει επιχειρήσει σε αγώνα της Euroleague.

Ο Αρτ Παραχούσκι ηγήθηκε στο Eurocup, στα κοψίματα την περσινή σεζόν με 1,74 ανά αγώνα. Έκοψε τρία σουτ την περασμένη εβδομάδα στο ντεμπούτο του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ