EUROLEAGUE

Preview: Φενέρμπαχτσε - Νίζνι

Preview: Φενέρμπαχτσε - Νίζνι

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους θα κοντραριστούν την Πέμπτη (20.00) η Φενέρμπαχτσε και η Νίζνι. Σε αντίθετους δρόμους βρέθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες

Με την Φενέρμπαχτσε να έρχεται φορτσάτη από την εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και την Νίζνι να προσπαθεί να συνέλθει από την εκτός προγράμματος ήττα από την Αρμάνι μέσα στο Νόβγκοροντ ο αγώνας της Πέμπτης (20.00) θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο πρώτο ματς οι Τούρκοι είχαν περάσει νικηφόρα από την Ρωσία με 78-60 και πλέον θέλουν το ροζ φύλλο για να βάλουν ισχυρές βάσεις ώστε να διεκδικήσουν ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου. Με τη Νίζνι αναμένεται να αγωνιστεί και ο Γκαλ Μέκελ, ο οποίος θα επιστρέψει στην διοργάνωση έπειτα από το διάλειμμα που έκανε στο ΝΒΑ με τους Ντάλας.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χρησιμοποιήσει 16 διαφορετικούς παίκτες εκ των οποίων οι 11 έχουν ξεκινήσει κι ως βασικοί. Κανένας αθλητής δεν ήταν στην πρώτη πεντάδα σε όλα τα ματς.

Ο Άντριου Γκούντελοκ έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 17 από τις 18 τελευταίες συμμετοχές του στον θεσμό.

Ο Γκούντελοκ σκόραρε 23 πόντους τον Ιανουάριο στη νίκη της Φενέρ επί της Νίζνι.

Ο Νέμανια Μπιέλιτσα ηγείται στην κατηγορία των ριμπάουντ στο Top 16, έχοντας 10.5 ανά παιχνίδι, ενώ καταγράφει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 17 από τα τελευταία 18 ματς του στην διοργάνωση. Παράλληλα ο έμπειρος φόργουορντ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε 5 συνεχόμενους αγώνες Euroleague. Τέλος, ο Σέρβος φόργουορντ χρειάζεται 5 τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην Euroleague.

Ο Εμίρ Πρέλντζιτς χρειάζεται 5 τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην Euroleague.

Ο Γιαν Βέσελι έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε 6 συνεχόμενους αγώνες Euroleague.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 10 από τις 11 τελευταίες συμμετοχές του στον θεσμό.

Νίζνι Νόβγκοροντ
Ο κόουτς Μπάγκατσκις έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Νίζνι. Μόνο ο Σέμεν Αντόνοφ έχει ξεκινήσει βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις των Ρώσων.

Ο Τέιλορ Ροτσέστι είναι ο πρώτος σκόρερ της Euroleague με 19.8 πόντους μ.ό. ανά αγώνα. Παράλληλα, έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο κι έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 16 τελευταίες εμφανίσεις του στην Euroleague. Το σερί συνεχόμενων εύστοχων βολών που μετρούσε τέλειωσε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από 37 εύστοχες προσπάθειες.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι ήταν συμπαίκτης με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα τη σεζόν 2012-13 στην Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Αρτ Παρακχούσκι είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ της Euroleague, με 2.1 κοψίματα μ.ό. ανά αγώνα. Ο Λευκορώσος σέντερ έχει κάνει τουλάχιστον ένα κόψιμο στις τελευταίες 11 συμμετοχές του στον θεσμό.

Ο Τρέι Τόμπκινς έχει σημειώσει 12 συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση.

Ο Κίνσεϊ αγωνιζόταν από το 2008 μέχρι το 2011 στην Φενέρμπαχτσε και βοήθησε τους Τούρκους να κερδίσουν 3 πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Τουρκίας. Σε εκείνο το διάστημα υπήρξε συμπαίκτης με τους Εμίρ Πρέλντζιτς και Ογκούζ Σαβάς.

Ο Τάρενς Κίνσεϊ ήταν πέρσι συμπαίκτης με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στην Παρτιζάν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ