EUROLEAGUE

Παρτίζαν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 72-70

Παρτίζαν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 72-70

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Παρτίζαν έδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ και επιστρέφοντας από το -10 κέρδισε με 72-70 την Μακάμπι

Με τον Μπογκντάνοβιτς σε τεράστια κέφια, τον Ντέγιαν Μούσλι να κάνει το καλύτερο του ευρωπαϊκό παιχνίδι και τον Μιλένκο Τέπιτς να δίνει το έναυσμα για την αντεπίθεση η Παρτίζαν κέρδισε με 72-70 την Μακάμπι Τελ Αβίβ παρόλο που στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν πίσω με διψήφια διαφορά. Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό κι οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει το ροζ φύλλο, όμως ο Πνίνι αστόχησε σε προσπάθεια για τρεις. Μεγάλο πλήγμα για τον Μπλατ ήταν ότι από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου έχασε με τραυματισμό τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Παρά την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν για ακόμα μία φορά οι φίλαθλοι της Παρτίζαν η Μακάμπι δεν έδειξε να επηρεάζεται ψυχολογικά. Οι Ισραηλινοί ήταν προετοιμασμένοι και προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον ρυθμό τους (4-9 στο 3'). Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ντέιβιντ Μπλατ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη κοντά στα καλάθια κι αυτό βοήθησε την Μακάμπι, καθώς οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν απαντήσεις στο μαρκάρισμα του (6-12 στο 5'). Όταν ο Έλληνας σέντερ αποσύρθηκε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες τότε η Μακάμπι έδειξε να χάνει τον επιθετικό προσανατολισμό της, ενώ σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η αστοχία της από τα 6,75μ. (8-12 στο 6'). Ο Σχορτσανίτης μπορεί να επέστρεψε στο παρκέ, όμως η Παρτίζαν είχε βρει πλέον τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ είτε με τον Μούσλι είτε με τον Πάβλοβιτς (12-15 στο 8'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σόου του Σχορτσανίτη στο τελευταίο λεπτό, καθώς ο διεθνής σέντερ με πέντε συνεχόμενους πόντους είχε φτάσει τους 10, σχεδόν τους μίσους δηλαδή της ομάδας του (14-23 στο 10').

Με δύο κολλητά τρίποντα του Ντέιβιντ Μπλου ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο κάτι που έδωσε διψήφια διαφορά στους φιλοξενούμενους (14-29 στο 12'). Η ψυχολογία είχε επιστρέψει στο ισραηλινό στρατόπεδο την ίδια ώρα που οι Σέρβοι προσπαθούσαν να βρουν κάποιον να βοηθήσει στο σκοράρισμα τους Μπογκντάνοβιτς και Πάβλοβιτς προκειμένου να πάρουν την ώθηση που χρειάζονταν για να ξαναφέρουν στα ίσια το παιχνίδι (24-35 στο 16'). Η βοήθεια ήρθε για τους γηπεδούχους από τον Ντέγιαν Μούσλι, ο οποίος κυριάρχησε έναντι του Τάιους με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει έπειτα από αρκετή ώρα στους 7 (30-37 στο 17'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 31-40 (στο 20').

Με έμφαση στην άμυνα ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες (38-44 στο 24'), όμως ένα τρίποντο του Γκάι Πνίνι βοήθησε την Μακάμπι να διατηρήσει μία απόσταση ασφαλείας την ώρα που η Παρτίζαν πίεζε για την ισοφάριση (38-47 στο 25'). Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και η αστοχία χαρακτήρισε το παιχνίδι των δύο ομάδων. Ο Μπλατ επιστράτευσε εκ νέου τον Σχορτσανίτη με τον Έλληνα σέντερ να βοηθά για να ξαναβρεθεί η ομάδα του στο +10 (41-51 στο 26'). Τα προβλήματα, όμως δεν άργησαν να έρθουν καθώς 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου σε μία ανύποπτη φάση το πόδι του Σοφοκλή Σχορτσανίτη γλίστρησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Η τρίτη περίοδος τελικά ολοκληρώθηκε με την Μακάμπι να έχει διατηρήσει το διψήφιο πλεονέκτημα της (47-57 στο 30').

Αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης μπήκε στο παρκέ η Παρτίζαν. Με ένα έμμεσο τρίποντο του Μιλουτίνοφ και πέντε πόντους από τον Μπογκντάνοβιτς οι Σέρβοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και έβαλαν για τα καλά "φωτιά" στο παιχνίδι (55-57 στο 32'). Ο Ντέιβιντ Μπλατ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να απαντήσουν με ένα σερί 5-0 (55-62 στο 33'). Όλα αυτά μέχρι να το... πάρει προσωπικά ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος με ένα τρίποντο κι ένα δίποντο σε συνδυασμό με ένα καλάθι του Λοβέρν κατάφεραν μετά από πολύ ώρα να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (62-62 στο 35'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 68-65 έπειτα από κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τον Τέπιτς, όμως στα 43 δευτερόλεπτα ο Πνίνι με τρίποντο το έφερε στα ίσια. Η απάντηση ήρθε στα 23'' δια χειρός Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 71-68. Με 17 δευτερόλεπτα στην κλεψύδρα ο Τέπιτς έκανε το φάουλ και έστειλε στις βολές τον Τάιρις Ράις, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και εύστοχος (71-70). Στην επαναφορά της μπάλας η πίεση της Μακάμπι απέδωσε καρπούς με τους Μπογκντάνοβιτς και Τέπιτς να κάνουν λάθος και να βγάζουν τη μπάλα εκτός παρκέ, όμως τα λάθη δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λάθος επαναφορά έκανε και ο Ντέβιν Σμιθ. Στα 7 δευτερόλεπτα ο Μούσλι πήγε στη γραμμή των βολών έχοντας 1/2 (72-70). Στην τελευταία επίθεση η Παρτίζαν προτίμησε να παίξει καθαρή άμυνα κάτι που τις βγήκε σε καλό, καθώς ο Πνίνι σε τρίποντο υπό πίεση που επιχείρησε αστόχησε (72-70).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ