EUROLEAGUE

Παρτίζαν - Ζαλγκίρις 78-67

Παρτίζαν - Ζαλγκίρις 78-67

Μόνο ως αδιάφορο δεν είδε το παιχνίδι η Παρτίζαν που αποχαιρέτισε για φέτος την κατάμεστη και ευρωπαϊκά ντυμένη "Κόμπανκ Αρίνα" με νίκη (78-67) επί της Ζαλγκίρις

Δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της η Παρτίζαν δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και τελικά επικράτησε με 78-67 της Ζαλγκίρις. Στην "Κόμπανκ Αρίνα" που άνοιξε για τελευταία φορά φέτος τις πύλες της για να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό παιχνίδι βρέθηκαν περίπου 12.500 φίλαθλοι των Σέρβων. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Τα στατιστικά

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Παρότι αδιάφορη βαθμολογικά η Παρτίζαν ξεκίνησε το παιχνίδι δυναμικά, τρέχοντας με το... καλημέρα ένα σερί 13-0 (στο 3'), το οποίο στη συνέχεια το μετέτρεψε σε επιμέρους 18-2 (στο 4'). Λοβέρν, Τέπιτς και Μπερτάνς οδηγούσαν τους Σέρβους που δεν έδειχναν να έχουν διάθεση για ένα τυπικής διαδικασίας αγώνα (21-4 στο 6'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 24-13 (στο 10').

Η Ζαλγκίρις αναγκάστηκε να αφυπνιστεί, όμως και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς οι παίκτες του Βουγιόσεβιτς αγωνίζονταν σαν να έπαιζαν σε κρίσιμο παιχνίδι (34-18 στο 13'). Με τους Γιανκούνας και Γκουντάιτις η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει, όμως Μούσλι, Μπερτάνς και Πάβλοβιτς δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους (38-26 στο 17'). Οι προσπάθειες των Λιθουανών είχαν τελικά αποτέλεσμα, καθώς με τους Ντέντμον και Γκουντάιτις, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (42-34 στο 20').

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τον δαιμονιώδη ρυθμό του πρώτου δεκαλέπτου κι έτσι οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει την ευκαιρία να ροκανίσουν τη διαφορά και να την σταθεροποιήσουν κάτω από τους 10 (44-37 στο 22'). Πάβλοβιτς, Μιλουτίνοφ και Τέπιτς ανέλαβαν να ηγηθούν επιθετικά της Παρτίζαν (επιμέρους 8-2) προκειμένου να μην διακινδυνέψουν το ροζ φύλλο (52-39 στο 25'). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 60-49.

Η τελευταία περίοδο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι δύο ομάδες είχαν συμβιβαστεί με την έκβαση του παιχνιδιού. Η διαφορά επανήλθε στα υψηλά επίπεδα κι έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 78-67.

Τα στατιστικά

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ