EUROLEAGUE

Ο Ρίμπας "έσωσε" τη Μπαρτσελόνα

Ο Ρίμπας "έσωσε" τη Μπαρτσελόνα

Η Ζαλγκίρις έφτασε κοντά στην έκπληξη, όμως τα τρίποντα του Πάου Ρίμπας έδωσαν τη νίκη με 66-59 στην Μπαρτσελόνα που προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, καθώς με τη νίκη της με 59-66 επί της Ζαλγκίρις "σφράγισε" το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Πάου Ρίμπας ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, καθώς με τους 14 πόντους που είχε με 4/4 τρίποντα κατάφερε να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα και να δώσει ώθηση στους "μπλαουγκράνα". Με αυτό το αποτέλεσμα αποκλείστηκαν από τα playoffs ο Ολυμπιακός και η Μπάμπεργκ που ήθελαν νίκη των Λιθουανών για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε πρόκριση.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Έλληνας, καθώς ο Περπέρογλου σε 18,5 λεπτά συμμετοχής είχε 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας σε 10 λεπτά μέτρησε 4 πόντους και ισάριθμα ριμπαόυντ

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Μπαρτσελόνα να δυσκολεύεται πολύ να βρει ρυθμό στην επίθεση και τον μοναδικό παίκτη που απειλούσε το αντίπαλο καλάθι να είναι ο Τζόι Ντόρσεϊ η Ζαλγκίρις κατάφερε να διατηρεί ένα προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με τον έμπειρο Παούλιους Γιανκούνας να δίνει το ρυθμό κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι των Ισπανών κι έτσι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 34-28 (στο 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει και χάρη στα συνεχόμενα τρίποντα του Πάου Ρίμπας μπόρεσε να βρεθεί έπειτα από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ και τελικά να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη με το οριακό 49-48 (στο 30'). Στο τελευταίο δεκάλεπτο μίλησε η θέληση και το κίνητρο των "μπλαουγκράνα" που την οδήγησαν σε μία σημαντική νίκη (59-66).

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-28, 48-49, 59-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ