EUROLEAGUE

Νίζνι - ΤΣΣΚΑ 82-86

Νίζνι - ΤΣΣΚΑ 82-86

Με τη Νίζνι να σκοράρει σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λιγότερους πόντους από όσους πέτυχε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ δεν έχασε την ευκαιρία και επιστρέφοντας από το -15 πήρε τη νίκη με 86-82

Το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ θα κριθεί τελικά την επόμενη αγωνιστική κι αυτό γιατί η ΤΣΣΚΑ κατάφερε έστω και δύσκολα να κερδίσει με 86-82 τη Νίζνι στον "ρωσικό εμφύλιο". Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 15 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο (55-40), όμως με μία εξαιρετική τρίτη περίοδο όπου έκαναν ένα επιμέρους 25-7 μπόρεσαν να επιστρέψουν δυναμικά. Ο Σόνι Ουίμς για τους νικητές κι ο Τέιλορ Ρότσεστι για τους ηττημένους σημείωσαν από 21 πόντους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Ο αγώνας από το ξεκίνημα του ήταν μία... αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ. Από τη μία πλευρά η Νίζνι με τους Κούκσικς και Τόμπκινς να ηγούνται και σουτάροντας έχοντας 6/9 τρίποντα κατάφερνε να είναι συνεχώς απειλητική προς την ΤΣΣΚΑ, η οποία είχε σε εκπληκτικό βράδυ τον Ουίμς (9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο) και τον Τεόντοσιτς. Με τις άμυνες να είναι συμπληρωματικές το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-26. Η δεύτερη περίοδος έμοιαζε περισσότερο με επιθετικό μονόλογο της Νίζνι. Ο Μέκελ αρχικά και στη συνέχεια Ρότσεστι και Παρακχούσκι έκαναν άνω κάτω την άμυνα της ΤΣΣΚΑ που έβλεπε συνεχώς τη διαφορά να ανεβαίνει (32-28 στο 12', 48-39 στο 17'). Μάλιστα η ψαλίδα άνοιξε ακόμα και στους 15 πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου (55-40). Τελικά με εύστοχες βολές του Κάουν οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα στο 55-42. Συνολικά στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νίζνι έτρεξε ένα επιμέρους 29-16.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της ΤΣΣΚΑ. Με τους Κάουν και Ουίμς να είναι σκοράρουν ακατάπαυστα οι Μοσχοβίτες έτρεξαν ένα επιμέρους 10-2 μειώνοντας σε 57-52. Αυτό, όμως ήταν μόνο η αρχή. Η απίστευτη ευστοχία της Νίζνι στο πρώτο ημίχρονο δεν την συνόδευε και στο δεύτερο, ενώ δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους και τα προβλήματα των φάουλ. Τόμπκινς, Παρακχούσκι και Μέκελ είδαν να βρίσκονται γρήγορα με 3 προσωπικά φάουλ και να πρέπει να προστατευτούν ενόψει της συνέχειας. Τελικά οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη δεν άργησαν να προσπεράσουν (60-61 στο 26'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ να έχει τρέξει ένα επιμέρους 25-7 (!) μετατρέποντας του 55-42 του ημιχρόνου σε προβάδισμα 67-62.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Νίζνι προσπάθησε να αντεπιτεθεί, όμως ο Ιτούδης έβρισκε λύσεις από παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο. Κορόμπκοφ και Τζάκσον έκαναν τη διαφορά παρότι δεν φαίνονταν πολύ κι έτσι οι Μοσχοβίτες δεν άργησαν να απογοητεύσουν τους παίκτες του Μπάγκατσκις και να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο 71-81 (στο 36'). Τελικά παρά την μαχητικότητα των γηπεδούχων η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 82-86 και να πανηγυρίσει την 10η νίκη της στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 55-42, 62-67, 82-86.

Τα στατιστικά του ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ