EUROLEAGUE

Νίζνι - Ούνικς Καζάν 78-74

Νίζνι - Ούνικς Καζάν 78-74

Η Νίζνι κέρδισε με 78-74 την Ούνιξ Καζάν και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση της στο ΤΟΡ 16. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κίνσεϊ, όμως η ψυχραιμία του Τόμπκινς έκρινε τον νικητή

Τι κι αν ήταν πρωτάρα στην Euroleague; Τι κι αν έπαιζε χωρίς τον τραυματία Ρότσεστι; Η Νίζνι έγραψε ιστορικά κερδίζοντας με 78-74 την Ούνιξ στον ρωσικό "εμφύλιο" και με ρεκόρ 5 νικών και 5 ηττών προκρίθηκε στο ΤΟΡ 16 και βρίσκεται ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στην αντίπερα όχθη η Ούνιξ αποκλείστηκε από τη συνέχεια, καθώς στην αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με την Σάσαρι ήθελε νίκη των Ιταλών κάτι που δεν έγινε και έδωσε το εισιτήριο για το ΤΟΡ 16 στους Λιθουανούς.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάρενς Κίνσεϊ που τελείωσε με 23 πόντους, ενώ σημαντικό μερίδιο στη νίκη είχε κι ο Τρέι Τόμπκινς, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους εκ των οποίων οι 4 ήρθαν με βολές στο τελευταίο λεπτό. Ο αγώνας είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα και κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί (7-0 στο 3'), όμως η δυναμική αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει. Μετά το αρχικό ξάφνιασμα οι παίκτες του Πασούτιν με πρωτεργάτες τους Ουάιτ, Ζήση και Λάνγφορντ απάντησαν με ένα επιμέρους 17-2 μπαίνοντας σε θέση οδηγού (9-17 στο 6'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 11-19 (στο 10').

Οι περιστάσεις δεν άφηναν πολλά περιθώρια στην Νίζνι που μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με στόχο να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ροκανίσει τη διαφορά, όμως οι Τζέιμς Ουάιτ, Νίκος Ζήσης και Κιθ Λάνγκφορντ στέκονταν συνεχώς εμπόδιο στις επιδιώξεις της ομάδας του Νοβγκόροντ (29-35 στο 17'). Τελικά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια (35-42 στο 20').

Νευρικές και με διάθεση να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά, καθώς σκληρές μάχες και αυτοθυσία για κάθε φάση σε άμυνα κι επίθεση συνέθεταν το σκηνικό (47-53 στο 27'). Με τρίποντο του Κίνσεϊ ολοκληρώθηκε η περίοδος που άφηνε τα πάντα ανοικτά για την τέταρτη καθοριστική περίοδο (54-56 στο 30').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πάντα ήταν ρευστά και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας (58-60 στο 34'). Με μπροστάρη τον Τάρενς Κίνσεϊ και τους Μπαμπούριν, Τόμπκινς και Παρακχούσκι η Νίζνι προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της και τρέχοντας ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 64-60 στο 35'. Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν πιστέψει στη νίκη (66-63 στο 38'). Η Νίζνι βρήκε ένα μεγάλο καλάθι από τα χέρια του Κβοστόφ (69-63), όμως με τον ίδιο τρόπο απάντησε και η Ούνιξ με τον Τζέρελς (71-66). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 71-67. Στα 25 δευτερόλεπτα ο Τόμπικινς κέρδισε το φάουλ κι από τη γραμμή των βολών έκανε το 73-67. Στα 23 δεύτερα ήταν η σειρά του Λάνγκφορντ να πάει στις βολές και με 2/2 έκανε το 73-69. Τα φάουλ πλέον γίνονταν συνεχώς, όμως ο Τόμπκινς ήταν ψύχραιμος και σε συνδυασμό με ένα άστοχο τρίποντο του Τζέρελς η πλάστιγγα έγειρε προς τους γηπεδούχους που πήραν τη νίκη-πρόκριση με 78-74.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 35-42, 54-56, 78-74.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ