EUROLEAGUE

Νίζνι - Φενέρμπαχτσε 60-78

Νίζνι - Φενέρμπαχτσε 60-78

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 78-60 της Νίζνι δείχνοντας της ότι στο ΤΟΡ 16 οι εκπλήξεις δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του

Με την Φενέρμπαχτσε να τιμωρεί κάθε ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων και να φτάνει στη νίκη με 78-60 άνοιξε η αυλαία της 2ης ημέρα της 2ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16. Για τους Τούρκους αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη δεύτερη φάση της Euroleague και την πήραν χάρη στην εξαιρετική βραδιά του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (17π.) και στην αποφασιστικότητα που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί στην επίθεση (4 λάθη), ενώ τιμωρούσαν κάθε φορά που οι αντίπαλοι τους έδειχναν απρόσεκτοι (15 λάθη). Το παιχνίδι είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Πηλοΐδης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Στέλνοντας μήνυμα ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε τον αγώνα η Νίζνι, η οποία έτρεξε ένα σερί 5-0 (στο 2'). Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει και τροφοδοτώντας τον Ογκούς Σαβάς έτρεξαν ένα επιμέρους 9-2 παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα με 9-7 (στο 5'). Το παιχνίδι ήταν πλέον ισορροπημένο κι οι δύο ομάδες βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ εναλλασσόμενες στα ηνία (19-20 στο 10').

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Νεμάνια Μπιέλιτσα να το παίρνουν... ζεστά και να τρέχουν μαζί ένα επιμέρους 2-8 δίνοντας προβάδισμα στους Τούρκους που ξέφυγαν για πρώτη φορά με +7 (21-28 στο 14'). Με τη διαφορά συνεχώς να... φλερτάρει σε διψήφια επίπεδα η Νίζνι έψαχνε τρόπο αντίδρασης κι αυτός ήρθε από τα 6,75μ. Οι Ρώσοι με 3 τρίποντα έτρεξαν ένα επιμέρους 11-2 παίρνοντας και πάλι έπειτα από αρκετή ώρα το προβάδισμα (36-35 στο 18'), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να είναι μπροστά με 38-36 (στο 20').

Με την Νίζνι να κάνει πολύ πιο εύκολα το λάθος εν αντιθέσει με τους αντιπάλους της, η ζυγαριά φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά των Τούρκων. Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να συνεχίζει συνδεδεμένος με το ρωσικό καλάθι οι φιλοξενούμενοι είχαν εδραιωθεί σε θέση οδηγού κι έτσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 51-60 και την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει βάλει ένα ληθαράκι για τη νίκη.

Ψάχνοντας τα μεγάλα σουτ και προσπαθώντας να ανοίξει το ρυθμό επιχείρησε να αντιδράσει η Νίζνι, όμως η Φενέρμπαχτσε έδειχνε αποφασισμένη να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ 16. Οι Τούρκοι με καλές επιστροφές και ψάχνοντας ορθολογικά τρόπους να πλησιάσουν στο αντίπαλο καλάθι, κατάφερναν να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας (54-64 στο 35'). Με τη διαφορά να μην... πέφτει δεν άργησε να φανεί ο εκνευρισμός των Ρώσων με τον Τέιλορ Ρότσεστι να έχει μία μικρή αψιμαχία με τον Γιαν Βέσελι, όμως τα πνεύματα δεν οξύνθηκαν περισσότερο. Όσο ο αγώνας όδευε προς το τέλος του, τόσο η διαφορά αυξανόταν με τον πίνακα να δείχνει, τελικά, 60-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-38, 51-60, 60-78.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ