EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ 88-61

Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ 88-61

Με ένα επιβλητικό δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 κερδίζοντας με 88-61 την Γαλατάσαραϊ που είδε τον Κάρλος Αρόγιο να αποχωρεί τραυματίας

Αν και ζορίστηκε για ένα ημίχρονο η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται κερδίζοντας με 88-61 την Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι αν και αρχικά χάρηκαν βλέποντας τον Έρβιν Ντάντλεϊ να επανεμφανίζεται έπειτα από περίπου 5 μήνες απουσίας, στη συνέχεια είδαν και πάλι την ατυχία να τους χτυπάει, καθώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο ο Κάρλος Αρόγιο.

Στο αγωνιστικό τομέα κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπόστιαν Νάχμπαρ που σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ θετικότατη εμφάνιση με βοήθεια σε πολλούς τομείς πραγματοποίησε ο Τζόι Ντόρσεϊ. Ο αγώνας είχε και διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς οι Χρήστος Χριστοδούλου και Ηλίας Κορομηλάς διαιτήτευσαν το παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Με τουρκικό σερί ξεκίνησε ο αγώνας στη Βαρκελώνη, καθώς με τον Αρόγιο σε ρόλο οργανωτή και τον Αλντεμίρ να δείχνει σε καλή ημέρα η Γαλατάσαραϊ βρέθηκε να προηγείται με 9-0 (στο 2'). Δύο τρίποντα του Ναβάρο και με την συμπαράσταση της φροντ λάιν η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αντιδράσει και να συνέλθει από το αρχικό σοκ (12-17 στο 5'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 14-21.

Με το... ίδιο νόμισμα πλήρωσαν οι Ισπανοί τους Τούρκους στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Πασκουάλ με ένα επιμέρους 9-4 μείωσαν σε απόσταση αναπνοής βάζοντας τον αγώνα σε νέα βάση (23-25 στο 15'). Στο 16' έγινε και η επανεμφάνιση του Έρβιν Ντάντλεϊ, ο οποίος έπειτα από αρκετούς μήνες αποχής λόγω τραυματισμού στο πόδι (κάταγμα στο μετατάρσιο) επανεμφανίστηκε σε επίσημο αγώνα. Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή και με το σκορ στο 30-31 (στα 49'') η Γαλατάσαραϊ είδε την ατυχία να της χτυπάει την πόρτα, καθώς ο Κάρλος Αρόγιο σε προσπάθεια του για σουτ στραβοπάτησε με αποτέλεσμα να γυρίσει τον αστράγαλο του και να παροπλιστεί για τη συνέχεια του αγώνα. Ο Πορτορικάνος αποχώρησε υποβασταζόμενος με όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" να τον χειροκροτεί. Το ημίχρονο τέλειωσε με τους Πούλεν και Αρσλάν να πυροβολούν από τα 6,75μ. και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 33-35 (στο 20).

Οι ισορροπίες μετά τον τραυματισμό του Αρόγιο είχαν πλέον αλλάξει και με το... καλημέρα του δευτέρου δεκαλέπτου η Μπαρτσελόνα βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (36-35 στο 20'). Ο εκνευρισμός είχε κάνει πλέον την εμφάνιση του στο στρατόπεδο των Τούρκων, την ίδια ώρα που οι Ισπανοί έβρισκαν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους τρέχοντας ένα επιμέρους 14-4 (47-39 στο 25'). Η πληθωρική παρουσία του Ντόρσεϊ και η επιθετική άνοδος των Πούλεν και Νάχμπαρ έφερε τους "μπλαουγκράνα" για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση (56-46 στο 28'). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Αρσλάν και Όλεσον να ευστοχούν σε τρίποντα (59-49 στο 30').

Με πατημένο το γκάζι και διάθεση να τελειώσει από νωρίς τις όποιες ελπίδες για μπρέικ είχε η Γαλατάσαραϊ ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο η Μπαρτσελόνα που με επιθετική πολυφωνία έκανε το 74-54 (στο 34'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για τον δεύτερο αγώνα και το τελικό σκορ να μένει στο 88-61.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ