EUROLEAGUE

Μια βραδιά στη Γερμανία...

Μια βραδιά στη Γερμανία...

Με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μπάγερν Μονάχου (23/10, 21:45), το Euroleague Greece θυμάται τι έχει κάνει το "τριφύλλι" κάθε φορά που αγωνίστηκε στη Γερμανία.

Τα ταξίδια του Παναθηναϊκού στη Γερμανία δεν είναι συχνά. Δεν είναι όμως και ευχάριστα σε απόλυτο βαθμό, αφού οι "πράσινοι" συναντούν... δυσκολίες συχνά πυκνά όταν βρίσκονται σε γερμανικό έδαφος. Κι αυτό γιατί πολλοί ενδεχομένως να μην θυμούνται πως το "τριφύλλι" ηττήθηκε στο πρώτο του ταξίδι στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης. Από την άσημη Φρανκφούρτη.

Στις 19 Ιανουαρίου 2005, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης στο "Ball Sporthalle", με το παιχνίδι να μην εξελίσσεται ιδανικά. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηττήθηκε με 68-66, καταρρέοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο, σημείο στο οποίο δέχθηκε 23 πόντους στην άμυνά του, αδυνατώντας να σταματήσει τον Κρις Ουίλιαμας (22π. με 10/17 δίπ.).

Περίπου δύο χρόνια αργότερα (19 Δεκεμβρίου 2007), ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Γερμανία. Αυτή τη φορά για το παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ. Σαφώς καλύτεροι και με ρόστερ γεμάτο ταλέντο, οι "πράσινοι" κέρδισαν με 72-58, έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ (στην πρώτη του χρονιά στο "τριφύλλι") σκοράρει 21 πόντους, μοιράζει 5 ασίστ και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του νίκη επί γερμανικού εδάφους.

Μετά από αρκετούς μήνες (στις 13 Ιανουαρίου 2010), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μία τρίτη γερμανική ομάδα. την Όλντενμπουργκ. Η νίκη έρχεται δύσκολα (67-64) χάρη σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ του Μπάικ Μπατίστ (21. με 8/13 δίπ. και 9 ριμπ.) και την ευστοχία του Ντρου Νίκολας από την περιφέρεια (14π. με 4/6 τρίπ.).

Μια βραδιά στη Γερμανία...
INTIME SPORTS

Ενάμιση χρόνο μετά (στις 17 Νοεμβρίου 2010), οι "πράσινοι" κοντράρονται εκ νέου με τη Μπάμπεργκ, αλλά αυτή τη φορά με τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι Γερμανοί επικρατούν με 79-76, έχοντας το εντυπωσιακό 62.2% στα σουτ δύο πόντων, την ώρα που ο Πρέντραγκ Σουπούτ "σκοτώνει" το "τριφύλλι" με τους 19π. (με 4/5 δίπ., 3/5 τρίπ., 2/2 βολ.) που σημειώνει στο παιχνίδι.

Τελευταίο (μέχρι... αύριο) ραντεβού του Παναθηναϊκού με γερμανική ομάδα ήταν αυτό με τη Μπάμπεργκ (ξανά), την αγωνιστική περίοδο 2012-'13. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κάνει επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας με 82-60, με τον Γιόνας Ματσιούλις να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Σημειώνει 24π., έχοντας 2/2 δίποντα, 6/7 τρίποντα (!) και 2/2 βολές.

Η ιστορία συνεχίζεται αύριο το βράδυ (23/10, 21:45) με το πρώτο παιχνίδι σ την ιστορία του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ