EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο 86-66

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο 86-66

Η Μακάμπι έδειξε πιο αποφασισμένη κέρδισε με 86-66 την Αρμάνι Μιλάνο και έκανε το 3-1 στη σειρά παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4 του Μιλάνο. Έβγαλε και τη... selfie της επιτυχίας.

Μετά τη Μπαρτσελόνα η Μακάμπι έγινε η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final 4 του Μιλάνο, καθώς επικράτησε με 86-66 της Αρμάνι και έκανε το 3-1 στη σειρά. Οι Ισραηλινοί ευτύχισαν να έχουν σε εξαιρετική ημέρα την τριπλέτα των Χίκμαν, Σμιθ και Τάιους, ενώ για την Αρμάνι ο Λάνγκφορντ ήταν απελπιστικά μόνος τελειώνοντας το παιχνίδι με 28 πόντους.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Αποφασισμένες να τα δώσουν όλα ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, καθώς η μεν Μακάμπι δεν ήθελε να απολέσει το πλεονέκτημα που είχε κερδίσει, ενώ η Αρμάνι ήξερε πως έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο (11-8 στο 3'). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με ντράιβ την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75μ. (4/5, 80%) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο εξάλεπτο της αναμέτρησης να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 16-13. Το θετικό για τους Ιταλούς ήταν ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια έδειχνε να έχει βρει και πάλι τον ηγετικό του επιθετικό ρόλο έχοντας μέσα σε 8 λεπτά αγώνα 13 πόντους (19-21 στο 8'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 19-21.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, ενώ οι προσωπικές μονομαχίες μεταξύ των παικτών χαρακτηρίζονταν από δυναμισμό (24-27 στο 14'). Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να χτίσει κάποια διαφορά μεγαλύτερη από τους 3 πόντους κι έτσι κάθε επίθεση ή άμυνα ήταν σημαντική (31-32 στο 17'). Ένα ξέσπασμα των Ιταλών από τα 6,75μ. έφερε τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπειτα από τρία τρίποντα (1 ο Χάκετ και 2 ο Τζέρελς) κατάφεραν να βρεθούν για πρώτη φορά στο +10 (33-43 στο 19'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 35-43 (στο 20').

Με δυναμικό τρόπο έκανε το come back η Μακάμπι που κρατώντας για περίπου 3 λεπτά άποντη την Αρμάνι έτρεξε ένα σερί 11-0 μετατρέποντας το 33-43 του δευτέρου δεκαλέπτου σε 44-43 (στο 23'). Το παιχνίδι είχε γίνει και πάλι ντέρμπι, όμως οι γηπεδούχοι με καλή ψυχολογία έχοντας επιστρέψει από το -10 και με επιθετική πολυφωνία έδειχναν να ελέγχουν το τέμπο του παιχνιδιού και μόνο ο Λάνγκφορντ έδειχνε να τους... χαλάει τα σχέδια (54-53 στο 28'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 54-56 και τον Λάνγκφορντ να έχει πετύχει 28 πόντους!

Διατηρώντας τον καλό ρυθμό της και με αυτοπεποίθηση η Μακάμπι ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με σκοπό να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστές τους Ράις και Τάιους οι Ισραηλινοί έφτασε ακόμα και στους +10 (69-59 στο 35'). Οι Ισραηλινοί είχαν βάλει τις βάσεις πλέον και δεν σκόπευαν να παίξουν με τη φωτιά, ενώ οι Ιταλοί έδειχναν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις κι έτσι η διαφορά ολοένα και αυξανόταν. Τελικά οι Ισραηλινοί έκαναν το 3-1 στη σειρά παίρνοντας το εισιτήριο για το Final 4 του Μιλάνο κερδίζοντας με 86-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η selfie της επιτυχίας!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ