EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άλμπα Βερολίνου 95-89

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άλμπα Βερολίνου 95-89

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγχώθηκε αρκετά, όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο κερδίζοντας με 95-89 την μαχητικότατη Άλμπα Βερολίνου και πλέον έκλεισε θέση ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που κέρδισε εντός έδρας με 95-89 την Άλμπα Βερολίνου και με αυτή τη νίκη κατάφερε να σφραγίσει τα εισιτήρια πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Οι Ισραηλινοί βρήκαν μεγάλη αντίσταση απέναντι τους από τους Γερμανούς, όμως με τον Ντέβιν Σμιθ να σταματάει στους 26 πόντους και τον Μπράιαν Ραντλ να επιστρέφει από τον τραυματισμό του ορεξάτος πετυχαίνοντας 21 πόντους κατάφερε να πανηγυρίσει το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα στη regular season. Με αυτή τη νίκη οι Ισραηλινοί έκαναν... δώρο στην Μάλαγα, η οποία παρότι ηττήθηκε από την Λιμόζ προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα highlights

Με την Μακάμπι να παίρνει εξ αρχής τα ηνία στο σκορ και να δείχνει ότι θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στο ΤΟΡ 16 μαζί με το κοινό της ξεκίνησε το ματς. Οι παίκτες του Γκάι Γκούντες με τον Ντέβιν Σμιθ και τον Μπράιαν Ράντλ να αναλαμβάνουν ηγετικό επιθετικά ρόλο κατάφερα να προηγηθούν ακόμα και με +10 (32-22 στο 12'). Ο Λέον Ραντόσεβιτς μαζί με τον Άλεξ Ρενφρό ανέλαβαν να ισορροπήσουν την κατάσταση για τους Γερμανούς και με ένα επιμέρους 12-2 κατάφεραν να φέρουν έπειτα από αρκετή ώρα το ματς στα ίσια (34-34 στο 16'). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μετά την δυναμική επιστροφή τους είχαν ανέβει ψυχολογικά κι έτσι δεν άργησε η ώρα να μπουν μπροστά στο σκορ (38-39 στο 17'). Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 42-46 και την Άλμπα να έχει τρέξει στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα επιμέρους 27-17.

Το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι και κάθε επίθεση ή άμυνα είχε εξέχουσα σημασία. Η Μακάμπι παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο της και με τον Οχαγιόν να ανεβάζει την απόδοση του προσπαθούσε να χτίσει κάποια διαφορά (53-50 στο 23'), όμως με τον Μάρκο Μπάνιτς και τον Ρέτζι Ρέντινγκ οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν περιθώρια στους αντιπάλους τους (60-59 στο 27'). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ισραηλινούς να τρέχουν ένα επιμέρους 8-4 που τους βοήθησε να πάνε στο τελευταίο δεκάλεπτο με αέρα 5 πόντων (68-63 στο 30'). Αυτή η διαφορά, όμως δεν ήταν αρκετή για να αποθαρρύνει τους Γερμανούς. Αντιθέτως, τους πείσμωσε και με... μάτι που γυάλιζε οι Βερολινέζοι μπήκαν στη τέταρτη περίοδο τρέχοντας ένα επιμέρους 13-4 κάτι που τους βοήθησε να καλύψουν τη διαφορά αλλά να ξεφύγουν και με 76-72 (στο 34'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με μεγάλα σουτ των Σμιθ και Ράντλ κάτι που προς στιγμήν έφερε αποτέλεσμα φέρνοντας εκ νέου το ματς στα ίσια (76-76) 4 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Στα λεπτά που απέμεναν το σκηνικό του αγώνα συνέθεταν οι σκληρές άμυνες, τα μεγάλα σουτ κι ένα παιχνίδι μυαλού στο οποίο οι δύο προπονητές καλούνταν να βρουν εύκολα καλάθια για τις ομάδες τους. Με τον Σμιθ να αφήνει το.... πιστόλι και να γίνεται δημιουργός, τον Πάργκο να αφυπνίζεται και τον Τάιους να ολοκληρώνει θεαματικά τις φάσεις η Μακάμπι μπήκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα προηγούμενη με 89-81. Στα 60 δευτερόλεπτα που απέμεναν η διαφορά ήταν τέτοια που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να την ανατρέψουν κι έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 95-89 και την Μακάμπι να περιμένει νίκη της ΤΣΣΚΑ στο αυριανό (5/12) ματς με την Τσεντεβίτα προκειμένου να προκριθεί και μαθηματικά στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 42-46, 68-63, 95-89.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ