EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 78-67

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 78-67

Με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι ο απόλυτος άρχοντας των αιθέρων η Μακάμπι κέρδισε με 78-67 τον Ερυθρό Αστέρα και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο ΤΟΡ 16

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να κερδίσουν με 78-67 τον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη φάση του ΤΟΡ 16. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος εκτός από τους 15 πόντους που σημείωσε είχε και πολύ καλή απόδοση αμυντικά απέναντι στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Ο Ντέβιν Σμιθ βραβεύτηκε δια χειρός του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου , για την ανάδειξη του σε MVP για τον μήνα Δεκέμβριο. Ο αγώνας είχε κι ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Πέτρος Παπαπέτρου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Ο Γκάι Γκούντες ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη βασικό, προκειμένου να βάλει δύσκολα στο δυνατό χαρτί των Σέρβων, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Αυτή η τακτική έδειξε να είναι αποτελεσματική, καθώς με τον Έλληνα σέντερ να κερδίζει την μάχη της ρακέτας σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό που έδειξαν οι Ισραηλινοί κατάφεραν να βρεθούν σε θέση οδηγού επιβάλλοντας τον ρυθμό τους (37-27 στο 17'). Οι γηπεδούχοι "χτυπούσαν" πολύ συχνά στον αιφνιδιασμό, την ίδια ώρα που με πολύ καλές επιστροφές δεν έδιναν δικαίωμα για απαντήσεις στους φιλοξενούμενους. Ο Ερυθρός Αστέρας παρά το αρχικό ξάφνιασμα προσπαθούσε να αντιδράσει και με ηγέτη τον Νίκολα Κάλινιτς που έβρισκε τρόπους να σκοράρει μέσα κι έξω από τα 6,75μ. κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο υπολειπόμενος με (37-33 στο 20').

Αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να βρίσκει τον τρόπο να βοηθήσει τους Σέρβους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (43-44 στο 23'). Ο αγώνας πλέον είχε γίνει και πάλι άκρως αμφίρροπος με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (49-48 στο 25'). Η Μακάμπι δεν είχε πει, όμως, την τελευταία της λέξη και με επιμέρους σκορ 17-7 μετέτρεψε το 49-48 σε 66-55 (στο 33'). Πάργκο, Ράντλ και Οχαγιόν ανέλαβαν δράση και αναχαίτισαν ό,τι σχεδίαζε ο Ράντονιτς με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ευρώπης να κερδίσουν με 78-67 και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-33, 56-49, 78-67.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ