EUROLEAGUE

Λιμόζ - Τσεντεβίτα 71-60

Λιμόζ - Τσεντεβίτα 71-60

Έπειτα από 14 χρόνια η Λιμόζ φιλοξένησε και πάλι αγώνα Euroleague στο "Beaublanc". Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1993 συνδύασαν το πρώτο τους εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με νίκη, καθώς επικράτησαν με 71-60 της Τσεντεβίτα.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια μέχρι το "Beaublanc" να ξανανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Οι φίλαθλοι της Λιμόζ είχαν γεμίσει από νωρίς το γήπεδο και περίμεναν με ανυπομονησία τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας τους, η οποία δεν τους απογοήτευσε και τους χάρισε τη νίκη με 71-60 επί της Τσεντεβίτα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Ντουπράζ που παίρνουν πλεονέκτημα έναντι των Κροατών που ακόμα αναζητούν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

Μπορεί ο Νόμπελ Μπουνγκού Κολό (17π., 4ριμπ., 3κλεψίματα και 1 ασίστ) στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού να ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών Γαλλίας, όμως όταν η Λιμόζ είχε κολλήσει επιθετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε ο Λίο Βέστερμαν να αναλάβει δράση και να δώσει πολύτιμες επιθετικές βοήθειες στην ομάδα του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Με σερί 7-0 των γηπεδούχων άρχισε ο αγώνας, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι προετοιμασμένοι για το δυναμικό ξεκίνημα των αντιπάλων τους και πολύ γρήγορα κατάφεραν να απαντήσουν ισοφαρίζοντας σε 8-8 (στο 4'). Οι Λιμούζο προσπάθησαν να "χτυπήσουν" τους Κροάτες κοντά στα καλάθια και με τον Ζοάο Μπατίστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο πήραν τα ηνία στο σκορ παίρνοντας από νωρίς διψήφια διαφορά (20-8 στο 7'). Οι παίκτες του Ντουπράζ είχαν μπει δυνατά και εκμεταλλευόμενοι το σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι τους (1 λάθος έναντι 5) σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-16 (στο 10').

Με αποφασιστικότητα να μην μπει στο ρυθμό των πρωταθλητών Γαλλίας μπήκε η Τσεντεβίτα, η οποία με πέντε συνεχόμενους τους Μπάμπιτς μείωσε με το... καλημέρα σε 24-21 (στο12'). Η Λιμόζ δεν πανικοβλήθηκε από το ξεκίνημα των Κροατών και Σμιθ, Μπατίστα και Μπουνγκού - Κολό απάντησε επαναφέροντας τη διαφορά στους 10 (31-21 στο 15'). Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και βελτιώνοντας το ομαδικό τους παιχνίδι κατάφερναν να διατηρούνται σε απόσταση που δεν ήταν απαγορευτική για τις φιλοδοξίες τους (34-29 στο 16'). Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στο ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 41-31 (στο 20'), καθώς οι γηπεδούχοι έτρεξαν στο τελευταίο τρίλεπτο ένα επιμέρους 7-2.

Λιμόζ - Τσεντεβίτα 71-60

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες πέρασαν σε πρώτο πλάνο, ενώ και τα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων μειώθηκαν. Αυτή η εξέλιξη φάνηκε να ευνοεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Μπουνγκού Κολό σε ρόλο πρωταγωνιστή και τους Μόερμαν, Μπατίστα να τον βοηθούν κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά της (53-38 στο 26'). Οι εντολές του Ρέπεσα αμυντικά έβρισκαν ανταπόκριση, όμως επιθετικά η Τσεντεβίτα μπορούσε να βρει συστηματικά σκοράρισμα μόνο από τους Μπάμπιτς και Πίλεπιτς (55-42 στο 27'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 58-45 (στο 30').

Η τελευταία περίοδο βρήκε τις δύο ομάδες εμφανώς αγχωμένες κι αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στις τελικές τους προσπάθειες. Έπειτα από 4 λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει μόλις από ένα καλάθι (60-47 στο 34'). Δύο πόντοι από τον Σμιθ και ένα τρίποντο από τον Βέστερμαν ήρθαν να ξεμπλοκάρουν τους Γάλλους, ενώ από πλευράς Κροατών ο Λάκου Μπάμπιτς προσπαθούσε να ροκανίσει τη διαφορά, όμως ήταν απελπιστικά μόνος (65-52 στο 36'). Τα πράγματα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους και η Τσεντεβίτα δεν μπορούσε να αλλάξει το ρου του αγώνα οπότε προσπάθησε να ηττηθεί με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 71-60 και την ομάδα της Λιμόζ να γνωρίζει την αποθέωση από τους Γάλλους φιλάθλους που γέμισαν το "Beaublanc".

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ