EUROLEAGUE

Λιμόζ - Άλμπα Βερολίνου 65-71

Λιμόζ - Άλμπα Βερολίνου 65-71

Καταφέρνοντας να σταθεί όρθια απέναντι στην Λιμόζ και στο άγχος της η Άλμπα κέρδισε με 71-65 τους πρωταθλητές Γαλλίας και σφράγισε μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Η Άλμπα μπορεί να δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το άγχος της και το εμπόδιο της Λιμόζ, όμως εν τέλει κέρδισε με 71-65 και σε συνδυασμό με τη χθεσινή (11/12) επικράτηση της Μακάμπι επί της Τσεντεβίτα πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το ΤΟΡ 16.

Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς σε αρκετά σημεία έδειξαν ότι επηρεάζονταν από τον χαρακτήρα τελικού που είχε το παιχνίδι, όμως όταν έπρεπε έβγαλαν πάθος και με ηγέτη τον Τζαμέλ ΜακΛιν που ήταν ασταμάτητος οι Γερμανοί πήραν ένα σπουδαίο διπλό που τους φέρνει ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στην αντίπερα όχθη η Λιμόζ έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης κι έτσι πλέον μπορεί να σχεδιάζει την επόμενη μέρα που θα την βρει στο Eurocup.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Εμφανώς τρακαρισμένες και νευρικές ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες που προσπάθησαν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους (4-6 στο 5'). Με τα ποσοστά των γηπεδούχων να είναι σε χαμηλά επίπεδα και τους φιλοξενούμενους να υποπίπτουν σε 7 λάθη μόλις σε 6 λεπτά αγώνα το σκορ δεν άλλαζε και οι παίκτες των ομάδων έδειχναν να λυγίζουν μπροστά στο βάρος του "πρέπει" για τη νίκη. Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ανέλαβε να ηγηθεί επιθετικά των Γερμανών και με 4 δικούς του πόντους το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 11-13.

Χτυπώντας" κοντά στο καλάθι και με τον Χάμοντς να απειλεί κάθε φορά που η άμυνα των γηπεδούχων έκλεινε προς τα μέσα η Άλμπα κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να ξεφύγει με +6 (15-21 στο 13'). Με επιθετικό πλουραλισμό και τους Κλιφ Χάμοντς και ΜακΛιν να αποτελούν μόνιμες απειλές για την άμυνα των Γάλλων η Άλμπα κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με διψήφια διαφορά (20-31 στο 17'). Οι γηπεδούχοι έδειξαν με τους Μπατίστα και Μπουνγκού Κολό σημάδια ανάκαμψης, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να κλείσουν το ημίχρονο στο -8 (27-35 στο 20').

Με δύο τρίποντα των Σμιθ - Κάρι και δίποντα των Μόερμαν - Μπουνγκού Κολό η Λιμόζ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με σερί 10-0 καταφέρνοντας να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς και να κάνει την ανατροπή περνώντας μπροστά με 37-35 (στο 23'). Οι ισορροπίες είχαν αλλάξει για τα καλά και ο Σάσα Ομπράντοβιτς κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ κάτι που φάνηκε να βοηθάει την ομάδα του. Οι Βερολινέζοι απάντησαν και με αντεπίθεση κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο όντας μπροστά με 52-47.

Έχοντας βάλει πλέον τις βάσεις της νίκης κι όντας ένα καλό δεκάλεπτο μακριά από τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 η Άλμπα μπήκε δυναμικά στα τελευταία λεπτά και κατάφερε με τους ΜακΛίν και Βόλφαρθ να προηγηθεί ακόμα και με 49-59 (στο 34'). Δύο συνεχόμενα τρίποντα δια χειρός Τζαμάρ Σμιθ, όμως έδωσαν το φιλί της ζωής στην Λιμόζ που ξεπέρασε το σοκ μειώνοντας σε 55-59 (στο 35'). Βλέποντας την ομάδα τους να μπαίνει εκ νέου σε... περιπέτειες ο ΜακΛιν και ο Βόινταν Στογιανόβσκι ηγήθηκαν μίας αντεπίθεσης που είχε αποτέλεσμα ένα επιμέρους 11-3 (58-70 στο 38'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 63-70, ένα λάθος του ΜακΛιν και δύο εύστοχες βολές του Κάρι έκαναν το σκορ 65-70 στα 24 δευτερόλεπτα, όμως στη συνέχεια οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ολική επαναφορά κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 65-71.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 27-35, 47-52, 65-71.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ