EUROLEAGUE

One man show από τον Μαριάνοβιτς!

One man show από τον Μαριάνοβιτς!

Καταιγιστικός ο Ερυθρός Αστέρας έκανε "πάρτι" μέσα στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας επικρατώντας με 75-99. Σε one man show μετέτρεψε τον αγώνα ο ασταμάτητος Μαριάνοβιτς

Ο προσεχής αντίπαλος του Πανιώνιου στο Eurocup, Ερυθρός Αστέρας έκλεισε με νίκη της υποχρεώσεις του στην Euroleague. Οι Σέρβοι έδωσαν ένα καλό μάθημα στους... αδιάφορους Λιθουανούς κερδίζοντας με 99-75. Φοβερή εμφάνιση από τον θηριώδη Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που δεν είχε αντίπαλο κοντά στα καλάθια και τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ. Με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Αλεξάντερ Πέτροβιτς στον πάγκο της Λιέτουβος Ρίτας (αντικατέστησε τον Ντιρκ Μπάουερμαν) δεν ήταν αυτό που θα περίμενε.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν περισσότερο αδιάφοροι απ' όσο θα έπρεπε και ο Ερυθρός Αστέρας δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Μέσα σε περίπου 2,5 λεπτά αγώνα έτρεξε ένα σερί 12-0 παίρνοντας εξ αρχής διψήφια διαφορά. Βλέποντας τους παίκτες του να είναι ωσεί παρών ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς πήρε άρον- άρον τάιμ άουτ κάτι που έφερε αποτελέσματα. Οι Λιθουανοί αφυπνίστηκαν ειδικά επιθετικά, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα τους αμυντικά άκουγε στο όνομα Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος είχε σκοράρει 8 από τους 14 πόντους της ομάδας του (9-14 στο 4'). Ο θηριώδης σέντερ οδήγησε την ομάδα του να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 17-28 έχοντας παρολίγον ντάμπλ ντάμπλ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μαριάνοβιτς προτιμήθηκε να πάρει αρχικά κάποιες ανάσες, όμως το κενό του ανέλαβε να καλύψει ο Γιάκα Μπλάζιτς με τη διαφορά ολοένα να μεγαλώνει (21-39 στο 14'). Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν κατώτεροι των προσδοκιών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα (28-43 στο 17'). Επιθετικά την Λιέτουβος αυτός που πάλευε ήταν ο Ντάριους Σονγκάιλα, ενώ ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους βοηθούσε ανά διαστήματα. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 30-51.

Η διακοπή δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της Λιέτουβος Ρίτας. ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι και η διαφορά δεν άργησε να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη (36-69 στο 23') έπειτα από 3 συνεχόμενα τρίποντα από τους Νέλσον και Σίλμπ. Με την εικόνα των δύο ομάδων το 51-78 που έκλεισε η τρίτη περίοδο αντικατόπτριζε πλήρως την διαφορά τους μέσα στο παρκέ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η Λιέτουβος Ρίτας δεν έδειχνε ικανή να καλύψει τόσο μεγάλη διαφορά, ειδικά από τη στιγμή που οι Σέρβοι είχαν βρει ρυθμό και προσπαθούσαν να απολαύσουν τα τελευταία τους λεπτά στην φετινή Euroleague (62-87 στο 35'). Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 75-99.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι όμιλοι του Last 32 του Eurocup που θα συνεχίσουν οι δύο ομάδες την ευρωπαϊκή τους πορεία

Group L

Ερυθρός Αστέρας, Νίζνι, Πανιώνιος, Μπιλμπάο

Group P

Λιέτουβος Ρίτας, Μπεσίκτας, Τσεντεβίτα, Σαραγόσα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ