EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Νίζνι 81-74

Λαμποράλ Κούτσα - Νίζνι 81-74

Η πρώτη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα στο ΤΟΡ 16 είναι γεγονός, καθώς η ομάδα από τη Βιτόρια κατάφερε να επιβληθεί με 81-74 της Νίζνι στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάση της Euroleague.

Τι κι αν η Νίζνι ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα; Τι κι αν ο Τέιλορ Ρότσεστι στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει 7 πόντους και ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα με 24; Η Λαμποράλ Κούτσα "χτυπώντας" με αποφασιστικότητα στο τέλος βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των Ρώσων και να πάρει τη νίκη με 81-74. Αυτό ήταν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα της Βιτόρια που μετά τις ήττες από Εφές και ΤΣΣΚΑ άνοιξε λογαριασμό. Για τους Ισπανούς κορυφαίος ήταν ο Μάικ Τζέιμς που σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ ο Τόρνικε Σενγκέλια σημείωσε 12.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με επιθετικές διαθέσεις και με στόχο να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Ρώσοι, οι οποίοι αρχικά τα κατάφεραν τρέχοντας ένα επιμέρους 4-10 (στο 3'). Οι Ισπανοί βρήκαν την απάντηση δια χειρός Ντέιβις Μπερτάνς, ο οποίος με τρίποντο και φάουλ έτρεξε ένα προσωπικό 4-0 μειώνοντας στο καλάθι (8-10) και δείχνοντας ότι η Λαμποράλ ήταν προετοιμασμένη για την γεμάτη ενέργεια γραμμή κρούσης της Νίζνι (11-12 στο 7'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους δύο διεκδικητές της νίκης σε απόσταση αναπνοής κι αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια (17-18 στο 10').

Με διάθεση να "χτυπήσει" μέσα από το ζωγραφιστό και με τον Άρτσιομ Παρακχούσκι να υλοποιεί τα σχέδια του Άιναρς Μπάγκατσκις ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο η Νίζνι. Ο Λευκορώσος σέντερ μαζί με τον Αντόνοφ ήταν οι αιχμές του ρωσικού δόρατος βοηθώντας την ομάδα τους να ξεφύγει με 29-23 (στο 15'). Η είσοδος του Μίρζα Μπέγκιτς έδωσε μία ανάσα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Σλοβένο σέντερ και με τον Ντάριους Άνταμς κατάφεραν να αναχαιτίσουν την ρωσική επέλαση και να ροκανίσουν τη διαφορά στο 31-35 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με σαφή διάθεση να προσέξουν περισσότερο στην άμυνα ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των ομάδων. Τα καλάθια, πλέον, έμπαιναν δύσκολα κι αυτό ευνόησε τους γηπεδούχους που έπειτα από πολύ ώρα είδαν να περνούν μπροστά στο σκορ με 42-39 (25'). Οι ισορροπίες ήταν πλέον λεπτές και κάθε επίθεση μετρούσε. Συνολικά οι γηπεδούχοι επικρατούσαν στον τομέα των ριμπάουντ (31 έναντι 23), όμως η αστοχία τους από τα 6,75μ. (2/15) σε συνδυασμό με την καλή κι ομαδική δουλειά που έκαναν οι Ρώσοι επιθετικά (11 ασίστ έναντι 5) έδινε στην Νίζνι το δικαίωμα να ελέγχει το ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο, τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 52-52 έπειτα από τρίποντο του Μάικ Τζέιμς σε νεκρό χρόνο.

Τα πάντα πλέον ήταν ανοικτά και ήταν η ώρα για να αναλάβουν δράση οι μεγάλοι παίκτες. Ο Τέιλορ Ρότσεστι δεν έχασε την ευκαιρία και με 3 τρίποντα ήταν αυτός που οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του προς τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της (61-66 στο 35'), όμως υπολόγιζε χωρίς τους Μάικ Τζέιμς, Ντέιβις Μπερτάνς και Τόρνικε Σενγκέλια. Οι γηπεδούχοι απέναντι στην εκτελεστική δεινότητα του Αμερικανού γκαρντ απάντησαν με ομαδική δουλειά κατάφεραν να βάλουν την Λαμποράλ στο τελευταίο λεπτό όντας μπροστά με 76-71. Με το χρονόμετρο να δείχνει 29 δευτερόλεπτα για το φινάλε ο Σενγκέλια κέρδισε το φάουλ ευστοχώντας σε 1/2 βολές και στη συνέχεια πήρε το επιθετικό ριμπάουντ με τον Φαμπιέν Κοσέρ στα 25 δευτερόλεπτα με 2/2 βολές να αυξάνει τη διαφορά για πρώτη φορά στους +8 (79-71). Η Νίζνι στα 12'' προσπάθησε με τρίποντο να μειώσει, όμως ο Τρέι Τόμπκινς δεν βρήκε στόχο με τον Σενγκέλια να παίρνει και πάλι το ριμπάουντ και από τη γραμμή των βολών να κάνει το 81-71. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 81-74 έπειτα από τρίποντο του Τέιλορ Ρότσεστι.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 31-35, 52-52, 81-74.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ