EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - Νεπτούνας 94-68

Γαλατάσαραϊ - Νεπτούνας 94-68

Όντας σε εξαιρετικό βράδυ η Γαλατάσαραϊ επιβεβαίωσε πλήρως τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε εύκολα με 94-68 της Νεπτούνας. Οι Τούρκοι διατήρησαν απόρθητη την έδρα τους κι έτσι έχουν προβάδισμα πρόκρισης

Αποφασιστική και σοβαρή παρουσιάστηκε στο παρκέ του "Αμπντί Ιπεκτσί" η Γαλατάσαραϊ που κατάφερε να φτάσει εύκολα στη νίκη με 94-68 επί της Νεπτούνας. Η διαφορά ποιότητας κι εμπειρίας των δύο ομάδων ήταν εμφανής από την αρχή του αγώνα και οι γηπεδούχοι παίρνοντας ώθηση από την καλή τους άμυνα έφτασαν άνετα στην δεύτερη νίκη τους στον Δ' όμιλο. Κορυφαία τριπλέτα για τους νικητές αποτέλεσαν οι Σινάν Γκιουλέρ, Κάρλος Αρόγιο και Φουρκάν Αλντεμίρ που ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας 18,15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Ο αγώνας

Η Νεπτούνας μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα με διάθεση να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε για τη νίκη, όμως οι γηπεδούχοι είχαν ακριβώς τις ίδιες διαθέσεις συν κάποιες λύσεις περισσότερες. Με τον Φουρκάν Αλντεμίρ να κυριαρχεί κοντά στα καλάθια και τον Σινάν Γκιουλέρ να δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα οι Τούρκοι κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά από νωρίς σε διψήφια επίπεδα (25-15 στο 10'). Οι Λιθουανοί παρά την μαχητικότητα τους πλήρωσαν ότι δεν δίστασαν να σουτάρουν πολλά τρίποντα (16 στο ημίχρονο) παρότι τα ποσοστά δεν τους δικαίωναν (25%). Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον τομέα των ριμπάουντ, έδειχναν διάθεση να παίξουν ομαδικά και κατάφεραν από νωρίς να πάρουν τα ηνία στο σκορ (39-27 στο 17'). Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 46-32 και τους παίκτες του Αταμάν να έχουν βάλει βάσεις νίκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατάσαραϊ μπήκε με διάθεση να... καθαρίσει το ματς και να μην αφήσει περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η Γαλατά έτρεξε ένα επιμέρους 10-1 μετατρέποντας το 46-32 του ημιχρόνου σε 56-33 (23'). Έρτσεγκ, Αρόγιο, Γκιουλέρ και Αλντεμίρ οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τους Τούρκους που ολοένα κι άνοιγαν την ψαλίδα της διαφοράς καταφέροντας να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +33 (77-44). Όσο κι αν ήθελε η Νεπτούνας δεν ήταν εφικτό να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στην σαφώς πιο έμπειρη να διαχειριστεί τέτοιες διαφορές, Γαλατάσαραϊ (88-55 στο 35'). Τελικά οι Τούρκοι διπλασίασαν τις νίκες τους στον Δ' όμιλο φτάνοντας στο ροζ φύλλο με το σκορ να δείχνει 94-68.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-32, 77-44, 94-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ