EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Μπουντιβέλνικ 84-68

Φενέρμπαχτσε - Μπουντιβέλνικ 84-68

Η Φενέρμπαχτσε παρέμεινε αήττητη κόντρα στην Μπουντιβέλνικ κερδίζοντας με 84-68. Με αυτή τη νίκη οι Τούρκοι έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση της στο ΤΟΡ 16.

Η έκτη συνεχόμενη νίκη της Φενέρμπαχτσε είναι γεγονός. Οι Τούρκοι κέρδισαν εύκολα και χωρίς να πιεστούν με 84-68. την Μπουντιβέλνικ. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε η πρώτη που σφραγίζει μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση και πλέον θα παλέψει για την πρωτιά του Α ομίλου. Κορυφαίος για τους Τούρκους ήταν ο μέχρι τώρα πρώτος σκόρερ της Euroleague, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 20, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Λούκα Ζόριτς (15).

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Δυναμικά και με διάθεση να καθαρίσουν όσο νωρίτερα γίνεται το παιχνίδι ξεκίνησε η Φενέρμπαχτσε, η οποία έπειτα από δύο λεπτά αγώνα είχε νταμπλ σκορ (8-4). Μετά την αρχική ψυχρολουσία η Μπουντιβέλνικ προσπαθούσε να μείνει κοντά είτε με καλάθια του Μινάρντ είτε του συνήθη υπόπτου, Ντάριους Λαβρίνοβιτς (10-9 στο 3'). Τέσσερις προσωπικοί πόντοι του Μπογκντάνοβιτς κι ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό του Πρέλντζιτς τόνωσαν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των Τούρκων που ούτως ή άλλως από το ξεκίνημα λειτουργούσαν με αύρα μεγάλης ομάδας (18-11 στο 7'). Οι Ουκρανοί πάλευαν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, όμως ο Μπογκντάνοβιτς συνέχιζε να μοιάζει ασταμάτητος (12 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο) και σπάνια άφηνε αναπάντητους πόντους που δεχόταν η ομάδα του. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 27-23 έπειτα από τρεις πόντους του Μινάρντ.

Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν προσωπική υπόθεση του Λούκα Ζόριτς, ο οποίος με 8 πόντους έδωσε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια απόσταση στους γηπεδούχους (35-25 στο 13). Σε εκείνο το σημείο τα αντανακλαστικά των παικτών του Μπάγκατσκις λειτούργησαν σωστά και με δύο τρίποντα του Σαλένγκα και ένα καλάθι του Σάμερς μείωσαν στους 5 (38-33 στο 15'). Η καθολική υπεροχή της Φενέρ στα ριμπάουντ (20 έναντι 9) σε συνδυασμό με τον αλτρουισμό των Τουρκών στην επίθεση (15 ασίστ) έφεραν ένα επιθετικό ξέσπασμα που μεταφράστηκε σε σερί 14-0 (52-33 στο 18'). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 52-35.

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ισορροπημένα, εντούτοις ο Άιναρς Μπάγκατσκις έπρεπε να αντιμετωπίσει από νωρίς ένα μεγάλο πρόβλημα. Το τέταρτο φάουλ του Λαβρίνοβιτς σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνα των γηπεδούχων που συνήθως οδηγούσε σε αιφνιδιασμό μετέτρεψε το 54-42 σε 60-42 (24'). Η διαφορά ποιότητας γινόταν ολοένα και πιο εμφανής, ενώ η Μπουντιβέλνικ επιθετικά είχε αφήσει στην άκρη κάθε τακτική και προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με... αψυχολόγητα τρίποντα που ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 68-51.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να διατηρήσει δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχει σε Τουρκία και Ευρώπη, ενώ οι Ουκρανοί έχοντας χάσει τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν προσπάθησαν να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις η διαφορά στο σκορ. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την Φενέρ να παίρνει την έκτη συνεχόμενη νίκη της με 84-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ