EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Μάλαγα 78-63

Φενέρμπαχτσε - Μάλαγα 78-63

Την ένατη συνεχόμενη νίκη της στο ΤΟΡ 16 πανηγύρισε η αποφασιστική Φενέρμπαχτσε που κέρδισε με 78-63 την Μάλαγα κι έκανε αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί με πλεονέκτημα στα play offs

Υπό το βλέμμα του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, η Φενέρμπαχτσε έφτασε στην 9η συνεχόμενη νίκη της στο ΤΟΡ 16. Οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 78-63 της Μάλαγα χάρη σε ένα ξέσπασμα που είχαν στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και έτρεξαν ένα επιμέρους 24-12. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι συνήθεις ύποπτοι Άντριου Γκάουντλακ και Νεμάνια Μπιέλιτσα που σημείωσαν 22 και 15 πόντους αντίστοιχα. Πύρρειος αποδείχτηκε η νίκη των Τούρκων, καθώς ο Ρίκι Χίκμαν υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ο αγώνας είχε και ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Πέτρος Παπαπέτρου.

Τα στατιστικά του ματς

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Φενέρμπαχτσε εκτός ρυθμού ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι Τούρκοι μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να σκοράρουν μόλις δύο πόντους, ενώ η Μάλαγα τρέχοντας ένα σερί 7-0 κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-9 (στο 5'). Η αφύπνιση του Γκάουντλακ με 5 συνεχόμενους πόντους βοήθησε τους γηπεδούχους να αντιδράσουν πριν να είναι αργά και με σερί 8-0 βρέθηκαν να προηγούνται για πρώτη φορά με 11-10 (στο 7') και μετέπειτα με 13-10. Όσους πόντους δεν σκόραραν σε όλη τη περίοδο, οι δύο ομάδες κατάφεραν να τους σημειώσουν στο τελευταίο δίλεπτο κι έτσι τα πρώτα δέκα λεπτά βρήκαν τις δύο ομάδες στο 19-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάλι οι δύο ομάδες έδειχναν να μην έχουν καλό ρυθμό επιθετικά και ειδικά η Μάλαγα δεν έβρισκε στόχο ούτε από την γραμμή των βολών (1/7). Οι Τούρκοι χωρίς να ανεβάσουν στροφές κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επιθετική αφλογιστία των Ισπανών ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +7 (34-27 στο 17'). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με θεαματικό τρόπο, καθώς ο Μπογκντάνοβιτς σε νεκρό χρόνο ευστόχησε σε τρίποντο από το απέναντι τρίποντο κάνοντας το 39-33!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Φενέρμπαχτσε πάτησε γκάζι και ήταν ισοπεδωτική. Όντας ασταμάτητοι στην επίθεση κι επενδύοντας ιδιαίτερα στο περιφερειακό σουτ και με ενέργεια στην άμυνα κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 15-6 ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με 15 πόντους (54-39 στο 25'). Οι Τούρκοι είχαν βάλει πλέον τις βάσεις για τη νίκη και το μόνο που έμενε ήταν να φανεί ποιο θα είναι το τελικό σκορ.

Τα άσχημα νέα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθαν 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όταν και είδε τον Ρίκι Χίκμαν να γλιστράει και να αποχωρεί από το παρκέ με τραυματισμένο το δεξί του πόδι. Λίγο αργότερα η εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα! Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 78-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-33, 63-45, 78-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ