EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα 73-77

Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα 73-77

Παρά την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Σέρβοι φίλαθλοι η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο κι έστω με περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο κερδίζοντας με 77-73. Έτσι προκρίθηκε στα playoffs.

Σημαντική νίκη που τη βοηθάει σημαντικά στη μάχη που δίνει για την δεύτερη θέση του ομίλου πέτυχε η Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" επιβλήθηκαν με 77-73 του Ερυθρού Αστέρα μέσα στη Σερβία, έφτασαν τις 5 συνεχόμενες νίκες στον Ε' όμιλο και εξασφάλισαν την πρόκριση στα playoffs, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Οι Ισπανοί δυσκολεύτηκαν αρκετά, όμως στο τέλος το πλούσιο ρόστερ τους κι η εμπειρία τους βοήθησαν να σταθούν όρθιοι. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Κορομηλάς

Ο αγώνας

Με τον Ερυθρό Αστέρα να προσπαθεί να "χτυπήσει" κοντά στα καλάθια εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Μαριάνοβιτς ξεκίνησε ο αγώνας. Ο Σέρβος σέντερ κατάφερε μέσα σε 2 λεπτά να φορτώσει με 2 φάουλ τον Τόμιτς, ενώ πριν βγει η περίοδος 2 φάουλ μετρούσε και ο Πλάις. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ελέγχουν το σκορ, όμως η αστοχία του Μαριάνοβιτς από τη γραμμή των βολών (2/6) δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κλείσουν το δεκάλεπτο με κάποια διαφορά (15-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ράντονιτς αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Μαριάνοβιτς κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να τρέξει ένα επιμέρους 10-2 και να ξεφύγει με 17-25 (στο 13'). Παρά το τάιμ άουτ των "ερυθρολεύκων" οι Ισπανοί έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό και με τον Όλεσον να "πυροβολεί" έξω από τα 6,75μ. και τον Χουέρτας να είναι άξιος συμπαραστάτης του η διαφορά έφτασε στους 11 (21-32 στο 16'). Η επιστροφή του Μαριάνοβιτς στο παρκέ και ένα τρίποντο του Ντάνγκουμπιτς έδωσαν και πάλι "ζωή" στους γηπεδούχους που τρέχοντας ένα σερί 5-0 μείωσαν σε 26-32 (στο 17'). Οι Σέρβοι είχαν βρει τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν και τελικά έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 32-37.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα, ενώ κι η αστοχία δεν βοηθούσε στον παραγωγικό τομέα. Με την Μπαρτσελόνα να μένει για περίπου 4 λεπτά χωρίς πόντο ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αρχικά σε 41-41 (στο 25') και στη συνέχεια να προηγηθεί με 48-44 (στο 28'). Ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορούσε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με μεγάλη διαφορά, όμως ο Χουέρτας αποσόβησε αυτόν τον κίνδυνο για την ομάδα του και σκοράροντας 4 συνεχόμενους πόντους η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 50-48.

Στα τελευταία δέκα λεπτά τα πάντα έμοιαζαν ρευστά. Οι δύο προπονητές προσπαθούσαν να διαχειριστούν τους παίκτες με πολλά φάουλ (Τόμιτς) αλλά και την κούραση (Μαριάνοβιτς), έχοντας πάντα στο μυαλό τους να μην χάσει η ομάδα τους την επαφή με το σκορ (56-59 στο 35'). Η Μπαρτσελόνα με τον -μέχρι εκείνη τη στιγμή άφαντο- Ναβάρο κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους στους 6 πόντους και με 16 δικούς τους ξέφυγαν με 56-64 (37'). Σε εκείνο το σημείο Ντάνγκουμπιτς, Κάλινιτς και Μαριάνοβιτς προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση και παρότι αρχικά φαινόταν να μην τα καταφέρνουν (59-66 στο 37') εντούτοις η επιμονή τους δικαιώθηκε (67-68 στο 38'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 67-70. Με τους Ναβάρο, Ντόελμαν και Σατοράνσκι να σκοράρουν από τη γραμμή των βολών και τον Μπλάζιτς να πετυχαίνει δύο τρελά τρίποντα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει με 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 32-37, 50-48, 73-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ