EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Λαμποράλ Κούτσα 90-82

Ερυθρός Αστέρας - Λαμποράλ Κούτσα 90-82

Την δεύτερη θέση του Δ' ομίλου κατέλαβε ο Ερυθρός Αστέρας που επικράτησε με 90-82 της Λαμποράλ Κούτσα σε άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο. Γεμάτη με φωτογραφίες φιλάθλων η "Hala Pionir"

Ο Ερυθρός Αστέρας παρότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση θέλησε να τερματίσει όσο ψηλά γίνεται και το έδειξε κερδίζοντας με 90-82 την Λαμποράλ Κούτσα. Οι Σέρβοι με αυτή τη νίκη τερμάτισαν στην 2η θέση του Δ' ομίλου και πλέον στην επόμενη φάση θα βρουν απέναντι τους τον Παναθηναϊκό αλλά και την Γαλατάσαραϊ σε ένα παιχνίδι που θα χρίζει... ιδιαίτερης προσοχής.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είναι κλειστό και ο τελικός νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες μπορεί να είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, όμως έπαιζαν με πάθος για τη νίκη που θα τους έδινε την δεύτερη θέση του Δ' ομίλου. Οι Ισπανοί από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι είχαν βρει τον τρόπο να "κλειδώσουν" το μεγάλο ατού των γηπεδούχων που δεν είναι άλλο από τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς κι έτσι οι Σέρβοι αναγκάστηκαν να βρουν πόντους από αλλού. Μάρκους Ουίλιαμς και Γιάκα Μπλάζιτς ηγήθηκαν, την ίδια ώρα που Νταβίς Μπερτάνς και Φαμπιέν Κοσέρ οδηγούσαν τους Ισπανούς. Έπειτα από 20 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι στο ρευστό 46-45.

Η εικόνα του αγώνα δεν έδειξε να αλλάζει στην τρίτη περίοδο, όμως η άνοδος του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για να ξεφύγουν οι Σέρβοι με 66-58 (στο 27') και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κιμ Τίλι το δεκάλεπτο ολοκληρώθιηκε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 70-63. Με ισπανικό σερί 5-0 που έφερε το ματς στο καλάθι ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος (70-68 στο 32'), όμως η ανατροπή για τους φιλοξενούμενους δεν ήρθε τόσο εύκολα, καθώς οι Σέρβοι δεν είχαν διάθεση να αφήσουν το παιχνίδι και με τους Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς ξέφυγαν εκ νέου με 83-75 (στο 35'). Η διαφορά αυτή ήταν αρκετή για να δώσει στους γηπεδούχους ένα ασφαλές προβάδισμα νίκης κι αυτό έγινε, καθώς οι παίκτες του Ράντονιτς έμειναν μέχρι τέλους στα ηνία του σκορ κερδίζοντας με 90-82.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 46-45, 70-63, 90-82

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ