EUROLEAGUE

Εφές Αναντολού - Λαμποράλ Κούτσα 84-87

Εφές Αναντολού - Λαμποράλ Κούτσα 84-87

Με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο η Λαμποράλ Κούτσα έμεινε όρθια μέσα στη Τουρκία κερδίζοντας με 87-84 την Εφές. Ιστορική ημέρα για τον Περπέρογλου που ξεπέρασε τους 1000 πόντους στην Euroleague.

Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε την έκπληξη και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κατάφερε να κερδίσει με 87-84 την Εφές μέσα στην Τουρκία και να βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Για τους νικητές ο Σαν Εμετέριο με 22 πόντους κι ο Κόλτον Άιβερσον με 17 ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Στην αντίπερα όχθη ο Ντάριο Σάριτς είχε 18 κι ο Τόμας Ερτέλ 17. Η ήττα χάλασε μία ιστορική στιγμή για τον Στράτο Περπέρογλου που έβαλε το όνομα του στη λίστα με τους παίκτες που έχουν ξεπεράσει τους 1000 πόντους στη Euroleague. Ο αγώνας είχε και ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Λαμποράλ να ξαφνιάζει τους γηπεδούχους και με αιχμές του δόρατος τους Σαν Εμετέριο και Μπερτάνς η Λαμποράλ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να τρέξει ένα επιμέρους 4-17 παίρνοντας τα ηνία στο σκορ. Μετά το αρχικό ξάφνιασμα η Εφές με επιθετική πολυφωνία κατάφερε να αντιδράσει και να ισορροπήσει το ματς κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο -12 (13-25). Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε και πάλι ισπανικό "αέρα", καθώς παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να απαντήσουν τα τρίποντα των παικτών του Ίμπον Ναβάρο ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά (20-35 στο 15'). Με τον Κόλτον Άιβερσον να υπερισχύει κάτω από τα καλάθια και τους Μπερτάνς και Σαν Εμετέριο να είναι ασταμάτητοι από την περιφέρεια το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Λαμποράλ να είναι στο +17 (33-50). Συνολικά στο πρώτο μισό η Λαμποράλ είχε 8/15 τρίποντα, έναντι 1/9 των γηπεδούχων.

Το σκηνικό άλλαξε πλήρως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Λαμπορά δεν έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, καθώς τα ποσοστά στο περιφερειακό σουτ μειώθηκαν κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ίβκοβιτς να αντεπιτεθούν. Με πρωτεργάτες τους Σάριτς, Κρστιτς και Ερτέρλ η Εφές έτρεξε ένα επιμέρους 15-4 μειώνοντας σε 48-54 (στο 25'). Σε εκείνο το σημείο ο Στράτος Περπέρογλου έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε τους 1000 πόντους με τους Τούρκους να τον συγχαίρουν άμεσα στην επίσημη σελίδα του στο twitter. Τελικά η πλήρης αντεπίθεση των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε πλεονέκτημα όταν με κάρφωμα του Κρστιτς προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 63-62 (στο 29'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 63-65 έπειτα από βολές του Σαν Εμετέριο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν για σκληρά γερά νεύρα, καθώς αρχικά τα συνεχόμενα λάθη της Εφές έδωσαν την ευκαιρία στην Λαμποράλ να τρέξει ένα επιμέρους 10-2 μετατρέποντας το 67-67 σε 69-77 (στο 35'), με τον Κοσέρ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να φτάνουν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 80-83. Στα 53 δευτερόλεπτα ο Σενγκέλια θα κάνει το 80-85 πριν μειώσει σε 82-85 ο Περπέρογλου. Στη συνέχεια ο Τζέιμς θα κάνει το λάθος με τον Σάριτς να μειώνει ακόμα περισσότερο (84-85), όμως ο Σαν Εμετέριο ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών κάνοντας το 84-87. Στα 16'' ο Ντρέιπερ θα αστοχήσει σε τρίποντο με τους Σενγκέλια και Ερτέλ να υποκύπτουν σε συνεχόμενα λάθη. Στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα η Εφές επέλεξε να μην κάνει φάουλ και να αμυνθεί συμβιβαζόμενη με την ιδέα της ήττας. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 84-87.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-50, 63-65, 84-87.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ