EUROLEAGUE

Μπορόβνιακ: "Ευκαιρία για εμάς ο Παναθηναϊκός"

Μπορόβνιακ: "Ευκαιρία για εμάς ο Παναθηναϊκός"

Έχοντας περάσει από Άρη, Πανιώνιο και ΚΑΟΔ, ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ ξέρει τι θα βρει απέναντί της η Ζιελόνα Γκόρα την Παρασκευή (6/11, 20:00). Πριν από αυτό, μίλησε στο Euroleague Greece για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα αλλά και την προσπάθεια της πολωνικής ομάδας να "πληγώσει" τον Παναθηναϊκό.

Πέρασε τρεις διαφορετικές περιόδους στην Ελλάδα, με τα χρώματα -κατά σειρά- του Πανιώνιου, του Άρη και του ΚΑΟΔ. Οπότε, ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ ξέρει κι απ την καλή κι απ την ανάποδη τι εστί ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα γνωρίζει το μέγεθος του Παναθηναϊκού και πόσο δύσκολο είναι να τον αντιμετωπίσεις.

Το Euroleague Greece τον εντόπισε, λίγες ημέρες πριν το ραντεβού των "πρασίνων" με τη Ζιελόνα Γκόρα (σ.σ.: εκεί βγάζει το "ψωμί" του από το καλοκαίρι), ζητώντας του αφενός να επαναφέρει στη μνήμη του όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη χώρα μας, αφετέρου να σκιαγραφήσει τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από τον αγώνα της Παρασκευής (6/11, 20:00).

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη δική του παραδοχή πως " είναι πάντα χαρά για μένα να μιλάω για όσα πέρασα στην Ελλάδα και να έρχομαι σε επαφή με τους φίλους μου από τη χώρα σας". Πριν πάει στο... ψητό, ήτοι στο διάστημα που εργάστηκε στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε τρεις ομάδες.

" Έχω έρθει τρεις φορές στην Ελλάδα, οπότε πέρασα αρκετές ωραίες στιγμές στη χώρα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ο καλός καιρός και το γεγονός ότι όπου κι αν βρισκόμουν είχα τη θάλασσα κοντά μου. Θυμάμαι ακόμη το πάθος των κατοίκων της και το πόσο αγαπούν το μπάσκετ", δήλωσε ο 29χρονος φόργουορντ, ο οποίος δεν έκρυψε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί που πέρασε μία ολόκληρη σεζόν (2010-'11), εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυσε για Νέα Σμύρνη (2010) και Δράμα (2012).

Μπορόβνιακ: "Ευκαιρία για εμάς ο Παναθηναϊκός"

Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος στη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του Άρη. Η πόλη είναι υπέροχη και οι οπαδοί του κάτι το μοναδικό, ειδικά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Επίσης θυμάμαι κάποιους από τους ανθρώπους που δούλευαν στην ομάδα, εκείνη την εποχή. Ήταν τόσο ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι για να σε βοηθήσουν και να μιλήσουν μαζί σου. Κι η Αθήνα με τη Δράμα πάντως ήταν ωραίες πόλεις, για να ζήσει κανείς", ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε αν ξέρει πως έχουν τα πράγματα πλέον για τις τρεις ομάδες:

" Απ ότι ξέρω ο Άρης τα πάει αρκετά καλά. Έκανε καλή σεζόν πέρσι κι έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή. Ειλικρινά, παρακολουθούσα τι κάνουν ο Πανιώνιος και ο ΚΑΟΔ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα δεν ξέρω που βρίσκονται ακριβώς. Δεν τους βρίσκω κάπου".

Το συμπέρασμά του από την παρουσία του στην Ελλάδα; Απλό κι εύκολο! " Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από την Ελλάδα, τόσο από άποψη αθλητική όσο κι από αυτήν της προσωπικής μου ζωής, οπότε δεν θα έλεγα "όχι" στο να επιστρέψω και να το απολαύσω ξανά", σχολίασε για να πάμε εν συνεχεία στο προκείμενο. Ήτοι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο πράγμα που είπε αφορούσε την ιστορία και την παράδοση των "πρασίνων" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν ξεχνάει άλλωστε πως τους αντιμετώπισε πολλάκις: " Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση, που πάντοτε είναι ισχυρός. Από την εποχή που έπαιζα αντίπαλός του στο ελληνικό πρωτάθλημα θυμάμαι τους σπουδαίους παίκτες που είχε, όπως τον Μπατίστ, τον Πέκοβιτς, τον Τσαρτσαρή και φυσικά τον Διαμαντίδη. Ήταν πάντοτε χαρά να του αντιμετωπίζω. Τώρα, ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα που όμως έχει σημαντικούς παίκτες, με εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Μπορόβνιακ: "Ευκαιρία για εμάς ο Παναθηναϊκός"

Δείξαμε σε αυτά τα τρία παιχνίδια ότι μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο. Παλέψαμε πολύ, αλλά δυστυχώς χάσαμε και τις τρεις φορές στα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι μια ευκαιρία για εμάς ώστε να δείξουμε ότι προοδεύουμε, ότι "μεγαλώνουμε" ως ομάδα και μάθαμε κάτι από τις τρεις πρώτες ήττες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη", είπε αρχικά πριν επισημάνει:

" Νομίζω πως έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και ότι θα παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια. Πρέπει να σκεφτούμε πρώτα τον αγώνα που ακολουθεί, να πηγαίνουμε βήμα βήμα και στην πορεία να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε για την πρόκριση. Έχουμε ακόμη εφτά παιχνίδια μπροστά μας και όλα παραμένουν ανοιχτά".

Τέλος, τον ρωτήσαμε αν το 0-3 είναι περισσότερο δείγμα έλλειψης ποιότητας ή ατυχίας, για να μας απαντήσει πως " όπως είπα νωρίτερα, σε όλες τις αναμετρήσεις δείξαμε ποιοι είμαστε. Ένας από τους λόγους που χάσαμε μπορεί να είναι η έλλειψη εμπειρίας, όχι μόνο στο τέλος των αγώνων, αλλά γενικότερα στη διαχείριση κάποιων καταστάσεων. Μπορείς όμως να μάθεις από αυτά και να προσπαθήσεις να βελτιωθείς. Ελπίζω πως πήραμε το μάθημά μας και με λίγη τύχη παραπάνω θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε κάποιες νίκες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ