EUROLEAGUE

Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπάμπεργκ 91-81

Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπάμπεργκ 91-81

Σπουδαία νίκη πήρε η Ζαλγκίρις, η οποία επιβλήθηκε με 91-81 της Μπάμπεργκ και την έπιασε στον βαθμολογικό πίνακα του Β' ομίλους. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντέντμοντ που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των νικητών.

Εκμεταλλευόμενη την έδρα της η Ζαλγκίρις κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στον Β' όμιλο, καθώς επικράτησε με 91-81 της Μπάμπεργκ. Οι Λιθουανοί έπαιξαν αρκετές φορές με την φωτιά, όμως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κατάφερναν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντέντμοντ, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιαφτόκας και Λιπκεβίτσιους που πέτυχαν από 12.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η αρχή του αγώνα βρήκε και τις δύο ομάδες να μπαίνουν αποφασισμένες και συνειδητοποιημένες ότι παίζουν ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον τους. Ο εκνευρισμός που προέκυπτε από την πίεση μαζί με διάθεση και πάθος συνέθεταν το σκηνικό της πρώτης περιόδου. Η Ζαλγκίρις παίρνοντας ενέργεια από τον κόσμο της και με τον Ντέντμοντ να δείχνει σε καλή ημέρα κατάφερε να μετατρέψει την ενέργεια της σε προβάδισμα (14-7 στο 6'). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 23-16, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευστοχία τους από το τρίποντο (4/4) αλλά και την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ (15 έναντι 7).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Σάροντ Φορντ να το έχει πάρει προσωπικά. Ο Αμερικανός φόργουορντ με πέντε προσωπικούς πόντους κρατούσε την διαφορά σε προσιτά για την ομάδα του επίπεδα (25-21 στο 12'). Δύο λεπτά αργότερα, όμως τα τρίποντα των Λαβρινόβιτς και Ντέντμοντ, εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (31-21 και 33-21 έπειτα από δίποντο του Αμερικανού). Οι Λιθουανοί όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο στηριζόντουσαν στα εξαιρετικά ποσοστά τους έξω από τα 6,75 (8/11 - 72%) αλλά και στα ριμπάουντ που ήταν διπλάσια (21 έναντι 10). Οι Γερμανοί όσο κι αν δυσκολευόντουσαν δεν ήταν έτοιμοι να παρατήσουν από τόσο νωρίς ένα τέτοιο παιχνίδι και μόλις η Ζαλγκίρις έδωσε δικαιώματα την τιμώρησαν. Γκαβέλ, Σάντερς, Σμιθ και Ράιτ ηγήθηκαν επιθετικά τρέχοντας ένα σερί 13-0 μετατρέποντας το 39-26 (στο 16') σε 39-39, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με σερί απάντησε η Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Στομπέργκας με επιθετική πολυφωνία έτρεξαν ένα σερί 9-0 παίρνοντας και πάλι διαφορά ασφαλείας (48-39 στο 22'). Οι Βιτένις Λιπκεβίτσιους, Τζάστιν Ντέντμοντ και Ρομπέρτας Γιαφτόκας ήταν αυτοί που οδηγούσαν επιθετικά όλο το δεκάλεπτο τους γηπεδούχους, ενώ από τους Γερμανούς οι Τσίρμπες και Γιάκομπσεν προσπαθούσαν μάταια να μην χαθεί η υπερπροσπάθεια που είχε γίνει στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου (60-46 στο 26'). Οι γηπεδούχοι είχαν σοβαρευτεί και δεν ήθελαν να δώσουν εκ νέου ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά στο +17 (65-48 στο 27'). Τελικά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 69-54.

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Ζαλγκίρις έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους, όμως αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν τόσο αποτελεσματικά (73-63 στο 34'). Οι παίκτες του Στομπέργκας δεν άφησαν σε κανένα σημείο την Μπάμπεργκ να πλησιάσει στο σκορ κι έτσι το τελικό 91-81 ήρθε φυσιολογικά.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ