EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Ποιοτικά... σκληρή

Ζάλγκιρις: Ποιοτικά... σκληρή

Η Ζάλγκιρις δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ (25/1, 21:15) δίχως τον Παούλιους Γιανκούνας στη σύνθεσή της. Το Sport24.gr γράφει για την σκληρή ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που επενδύει στην ικανότητα των περιφερειακών στην πάσα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η Ζάλγκιρις θα παραταχθεί απόψε απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods (25/1, 21:15) δίχως τον Παούλιους Γιανκούνας. Ο αρχηγός και πολυτιμότερος ψηλός της έμεινε στο Κάουνας λόγω προβλήματος τραυματισμού, υποχρεώνοντας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να ψάξει για εναλλακτικούς τρόπους εκτέλεσης στην επίθεση.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι συνεργασίες του με τον Κέβιν Πάνγκος αποτελούν σήμα κατατεθέν της λιθουανικής ομάδας από την αρχή της σεζόν στην EuroLeague. Σε τέτοιο βαθμό που ο ένας κάνει τον άλλον να φαίνεται καλύτερος και πιο αποτελεσματικός στο παρκέ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Ζάλγκιρις φέτος είναι η σκληράδα και μαχητικότητα που παρουσιάζει σε κάθε γήπεδο, είτε μιλάμε για το δικό της είτε μιλάμε για εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο πως μετράει πέντε "διπλά" μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, αριθμός που την έχει βοηθήσει να διατηρηθεί ψηλά στην κατάταξη και να βρίσκεται εντός της οκτάδας από νωρίς.

Ζητούμενο βέβαια είναι να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την αποτελεσματικότητά της μακριά από τη Zalgirio Arena στο φινάλε της regular season, εκεί όπου οι νίκες μετρούν... λίγο παραπάνω. Στο ΟΑΚΑ λοιπόν, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που την έχουν χαρακτηρίσει από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, να κάνει... ζημιά στον Παναθηναϊκό Superfoods και να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague.

Ζάλγκιρις: Ποιοτικά... σκληρή
FACEBOOK/BC ZALGIRIS KAUNAS

Ο ΠΑΝΓΚΟΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ

Δεδομένης της απουσίας του Παούλιους Γιανκούνας, είναι σαφές πως ο Κέβιν Πάνγκος θα κληθεί να "κουβαλήσει" την ομάδα του. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση και τη δημιουργία, αλλά -πολύ περισσότερο- στο κομμάτι της ψυχολογίας και της κατεύθυνσης μέσα στο παρκέ.

Ο... δευτεροετής (στην EuroLeague) πλεϊμέικερ έχει παρουσιάσει φέτος μεγάλη βελτίωση και πρόοδο στον τρόπο με τον οποίο "τρέχει" το παιχνίδι της Ζάλγκιρις, σε σημείο να θεωρείται μεταξύ των πέντε κορυφαίων στη θέση του για φέτος. Κι όχι άδικα, από την στιγμή που μετράει 12.4 πόντους (με 48% στα δίποντα, 46.2% στα τρίποντα, 65% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τού έχει δώσει τα "κλειδιά" σε ό,τι αφορά στα τεκταινόμενα εντός του παρκέ, είναι παίκτης - ηγέτης με βάσει όσα έχει δείξει φέτος και αυτός που θα αναλάβει τις περισσότερες ευθύνες. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι να ελέγξει την ταχύτητα με την οποία προσπαθεί να "ανοίξει" τον ρυθμό του αγώνα, βάζοντας τους ψηλούς της ομάδας του ενεργά στο παιχνίδι.

Είτε μιλάμε για πικ εν ρολ, είτε για το "ένας με έναν" που δημιουργεί ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και ολοκληρώνεται με πάσα στον ψηλό που βρίσκεται στη γωνία της ρακέτας -έτοιμος να πάρει την τελική πάσα. Γι αυτό, η προσωπική άμυνα πάνω του θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αγώνα για το "τριφύλλι".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ