EUROLEAGUE

Τουπάν, το... γαλλικό κλειδί της Ζάλγκιρις

Τουπάν, το... γαλλικό κλειδί της Ζάλγκιρις
EUROKINISSI

Η EuroLeague έκανε focus και στον Αξέλ Τουπάν και στάθηκε στη γαλλική... φινέτσα που δίνει στην Ζάλγκιρις.

Ο Αξέλ Τουπάν αποτελεί ένα από τα βασικά...γρανάζια της καλοκουρδισμένης μηχανής της Ζάλγκιρις - η οποία μάχεται με τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο Final Four - και η EuroLeague εστίασε στην περίπτωσή του.

Η EuroLeague πέρασε από το μεγεθυντικό της φακό τον 26χρονο Γάλλο φόργουορντ, για τον οποίο μίλησαν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Κέβιν Πάνγκος και ο Παούλιους Γιανκούνας.

"Σε σχέση με την αρχή της σεζόν έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο. Πιστεύω πως ακόμα έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, αλλά είναι φανερό πως βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση", παρατήρησε ο "Σάρας", ενώ ο Κέβιν Πάνγκος μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Είναι πολύ αθλητικός. Σε κάθε παιχνίδι μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Στην επίθεση σημειώνει εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον. Είναι μία σπουδαία προσθήκη για την ομάδα μας".

Ο Παούλιους Γιανκούνας από την πλευρά του ανέφερε πως ο Αξέλ Τουπάν "τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό. Ο κόουτς πριν από την σεζόν έλεγε πως χρειαζόμαστε παίκτες σαν αυτόν".

Ο Αξέλ Τουπάν από την πλευρά του αναφέρθηκε και το γαλλικό μπάσκετ λέγοντας πως " το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο άθλημα στην Γαλλία, αλλά εδώ και μερικά χρόνια το μπάσκετ αναπτύσσεται. Ελπίζω αυτό να συνεχίσει και να αναπτυχθεί και άλλο".

Τέλος, ο φόργουορντ της Ζάλγκιρις ρωτήθηκε και για τους συμπατριώτες του, Νάντο Ντε Κολό, Τομά Ερτέλ και Αντριέν Μοερμάν, με τους βρέθηκε αντιμέτωπος στη φετινή EuroLeague: "Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Παίζουμε μαζί στην εθνική ομάδα. Χαίρομαι να παίζω εναντίον Γάλλων".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ