EUROLEAGUE

Πήρε το ντέρμπι η Ζαλγκίρις στη Λιθουανία

Πήρε το ντέρμπι η Ζαλγκίρις στη Λιθουανία

Η Ζαλγκίρις επιβίωσε στο μεγάλο ντέρμπι της Λιθουανίας, καθώς επικράτησε με 70-67 της Λιέτουβος Ρίτας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (VIDEOS).

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς "βάφτηκε" στα πράσινα. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το προβάδισμα άλλαξε δέκα φορές και καμία ομάδα δεν κατόρθωσε επί 40 λεπτά να ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά από επτά πόντους, η Ζαλγκίρις ήταν στο τέλος αυτή που πήρε την πολύτιμη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας με 70-67, έχοντας κορυφαίους τους Πάνγκο (19 πόντοι, 4 ασίστ) και Ντέιβις (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα).

Ο Καναδός άσος ήταν επίσης αυτός που "έσπασε" την ισοπαλία στο 38', όταν έκανε το σκορ 61-64 με τρίποντο. Η ομάδα του Κάουνας δεν είδε ξανά από εκεί και πέρα την πλάτη της Λιέτουβος, αν και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία στο φινάλε να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Μόνο που το τρίποντο του Μπάρον δεν βρήκε στόχο λίγο πριν από τη λήξη...

Χτύπησε ο Μποστ

Το μόνο κακό νέο της ημέρας για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο τραυματισμός του Ντι Μποστ. Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης και δεν επέστρεψε στο γήπεδο. Ο Μποστ πρόλαβε να παίξει όλα κι όλα 4'23'' και θεωρείται αμφίβολος για την πρεμιέρα της EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα (13/10).

Στην αντίπερα όχθη οι Κάρτερ (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Κράμερ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Γκιεντράιτις (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Λιέτουβος, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έπαιξε 20'18'' και πέτυχε 9 πόντους με 4/6 σουτ και 1/2 βολές. Ο Ελληνας σέντερ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη στο χρόνο που αγωνίστηκε.

Δείτε στιγμιότυπα από το ντέρμπι της Λιθουανίας:




TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ