EUROLEAGUE

Ο Πάνγκος έδειξε γιατί είναι το πιο hot όνομα της αγοράς

Ο Πάνγκος έδειξε γιατί είναι το πιο hot όνομα της αγοράς
EUROLEAGUE

Ο Κέβιν Πάνγκος έκανε σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό και το Sport24.gr γράφει για τον 24χρονο γκαρντ, ο οποίος με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στη δεύτερη σεζόν του στη EuroLeague, έχει εξελιχθεί στο πιο hot όνομα της αγοράς.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον Κέβιν Πάνγκος. Κυκλοφόρησαν και νέα σενάρια, που θέλουν τους Καταλανούς να συνεχίζουν να πιέζουν τη Ζαλγκίρις. Ο ίδιος, όμως, δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο και στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού με 74-68 πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στη φετινή EuroLeague.

Το παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" ήταν εξαιρετικά δύσκολο, παρά τις πολλές απουσίες που είχε γι’ ακόμα μία χρονιά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Πάνγκος, όμως, βγήκε μπροστά κι οδήγησε την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα, το οποίο την ανέβασε στο 10-5 κι εντός της πρώτης 4άδας της διοργάνωσης. Ο 24χρονος γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 33 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, μέτρησε 14 πόντους με 3/6 τρίποντα, κατέβασε 3 αμυντικά ριμπάουντ και μοίρασε 7 τελικές πάσες. Μία εξ αυτών στην πιο καθοριστική φάση του αγώνα:

Αυτή δεν ήταν η πρώτη εξαιρετική εμφάνιση του Πάνγκος στη φετινή EuroLeague. Πριν από μερικές ημέρες είχε πετύχει 22 πόντους και είχε μοιράσει 7 ασίστ στη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Φενέρμπαχτσε 90-89, έκανε double double στο 80-74 απέναντι στον Παναθηναϊκό (12 πόντοι, 11 ασίστ) και είχε 21 πόντους με 7 τελικές πάσες στο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα (85-83). Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα.

Η συνολική στατιστική του Πάνγκος "λέει" πως σκοράρει 12.1 πόντους κατά μέσο όρο, με 50% στα τρίποντα, ενώ παράλληλα έχει 2.5 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 2.6 λάθη ανά παιχνίδι. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον εμπιστεύεται τυφλά. Τον έχει για δεύτερη σεζόν μαζί του στο Κάουνας και στα 15 έως τώρα ματς της EuroLeague είναι σε όλα βασικός, με πάνω από 27 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο απόφοιτος του Gonzaga βρίσκεται στο TOP 5 των πιο εύστοχων παικτών στα σουτ τριών πόντων και στο TOP 5 των καλύτερων πασέρ. Η εξέλιξη και η αγωνιστική βελτίωση που παρουσιάζει συγκριτικά με την περσινή αγωνιστική περίοδο είναι σημαντική. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πέρυσι, σε 30 ματς, ο Πάνγκος μέτρησε 8.7 πόντους και 3.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Φέτος έχει κάνει το step up κι αυτό οφείλεται -εννοείται- στο γεγονός ότι είναι πιο έμπειρος πλέον, ωστόσο δεν πρέπει να αγνοήσουμε και την παρουσία του "Σάρας".

Ο Πάνγκος έδειξε γιατί είναι το πιο hot όνομα της αγοράς
EUROLEAGUE

Είναι ευλογία για έναν γκαρντ να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Λιθουανό, ειδικά στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, όπου το παιχνίδι του βελτιώνεται. Προφανώς, αυτός κι ο βασικός λόγος που ο Πάνγκος προτιμάει να συνεχίσει στη Ζαλγκίρις και να μην αποχωρήσει άμεσα για… άλλες πολιτείες, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Ο ίδιος, όμως, γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στα χέρια του Γιασικεβίτσιους. Και το έχει παραδεχτεί δημόσια:

" Όπως γνωρίζετε, ο coach "Σάρας" ήταν ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Είναι σπουδαίο ότι παίζω για εκείνον. Πραγματικά πιέζει όλη την ομάδα και μπορείς να πεις πόσο έξυπνος είναι και πόσο υψηλό είναι το μπασκετικό IQ του. Είναι σημαντικό να μπορείς να μάθεις από έναν άνθρωπο που ήταν τόσο επιτυχημένος και έχει παίξει τόσα χρόνια. Νιώθω πολύ τυχερός και απλά προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να γίνω καλύτερος ως παίκτες".

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΓΚΟΣ

Ο Κέβιν Πάνγκος διανύει την τρίτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του. Μετά τη θητεία του στο Gonzaga, αγωνίστηκε για μία χρονιά στη Γκραν Κανάρια κι εδώ και αρκετό καιρό είναι κάτοικος Κάουνας. Η προσφορά του στη Ζαλγκίρις είναι εξαιρετικά σημαντική κι αυτό φαίνεται από μία πιο “βαθιά” ματιά στους αριθμούς. Στα 15 παιχνίδια της EuroLeague έως τώρα, οι πρωταθλητές Λιθουανίας είναι στο +51 το διάστημα που βρίσκεται ο Πάνγκος στο παρκέ και στο -35 όταν εκείνος δεν αγωνίζεται.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εξαιρετική πορεία της Ζαλγκίρις οφείλεται εν πολλοίς στον 24χρονο γκαρντ, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Ξεχωρίζει, βέβαια, για το καλό περιφερειακό σουτ και για την ικανότητα που έχει στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς και φαίνεται πως το ταβάνι του βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά από αυτό που βλέπουμε...

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ