EUROLEAGUE

Μιλάκνις: "Να είμαστε πολύ πιο επιθετικοί απ' ότι στην Αθήνα"

Μιλάκνις: "Να είμαστε πολύ πιο επιθετικοί απ' ότι στην Αθήνα"

Ο Αρτούρας Μιλάκνις μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague για τα playoffs με τον Ολυμπιακό και την αποφασιστικότητα που πρέπει να δείξει η Ζάλγκιρις για να πάρει το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η σπουδαιότερη στη σύγχρονη ιστορία της Ζάλγκιρις, η πιο σημαντική εδώ και δύο δεκαετίες. Η λιθουανική ομάδα θα αντιμετωπίσει δις τον Ολυμπιακό με στόχο να πάρει ισάριθμες νίκες και να φτάσει μέχρι το Final Four του Βελιγραδίου.

Την παραμονή της τρίτης μονομαχίας των δύο ομάδων, ο Αρτούρας Μιλάκνις μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague, όπου αναφέρθηκε στην σκληράδα των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο παιχνίδι, την προετοιμασία που έκανε η Ζάλγκιρις για το ΣΕΦ και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρόκριση στο Final Four: " Ίσως ποτέ ξανά δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις σε Final Four στην καριέρα σου. Δεν έχει σημασία αν είσαι 23 ή 33, η ουσία είναι ότι μπορεί να μην ξαναβρεθείς σε ομάδα της EuroLeague, ή να μην έχεις πάλι τη δυνατότητα να παίξεις στα playoffs. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους, μια μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες, τους φιλάθλους, την πόλη, για όλη τη χώρα να πάει η Ζάλγκιρις στο Final Four και να προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο".

Για τη νίκη στο ΣΕΦ: " Ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έκανε το προπονητικό επιτελείο. Ήξεραν πώς να μας προετοιμάσουν γι αυτό το παιχνίδι. ΟΚ, τα playoffs είναι διαφορετικά σε σχέση με τη regular season, αλλά μιλάμε για το ίδιο άθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όσα γίνονται στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να κοιτάμε τι γίνεται γύρω από την ομάδα, τους φιλάθλους ή κάτι τέτοιο. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, αυτό ήταν όλο".

Για το πόσο διαφορετικό είναι κάθε παιχνίδι: " Ναι, έτσι είναι νομίζω. Κάθε παιχνίδι της σειράς θα είναι σκληρό για τις δύο ομάδες. Πήραμε τη νίκη στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έπαιξε περισσότερο στην επαφή, με περισσότερο συναίσθημα και αυτό είναι πάντα δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Παλέψαμε όμως, αλλά στο τέλος του αγώνα νικητής ήταν ο Ολυμπιακός. Τώρα, η σειρά μεταφέρεται στο Κάουνας, όπου πρέπει να κερδίσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο επιθετικοί απ' ότι στην Αθήνα".

Για το πώς βλέπουν αυτός κι οι συμπαίκτες του τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως προπονητή, την ώρα που κάποιοι εξ αυτών ήταν συμπαίκτες μαζί του: " Δεν ήταν τόσο δύσκολο, γιατί ουσιαστικά στην τελευταία χρονιά που έπαιξε στη Ζάλγκιρις ήταν κάτι σαν δεύτερος προπονητής. Έβλεπε τα παιχνίδια, το video, όχι μόνο για όσα έκανε εκείνος λάθος, αλλά για όλους μας. Πώς πηγαίναμε στην άμυνα και την επίθεση. Σαν να προετοίμαζε κάπως τον εαυτό του για να γίνει προπονητής. Αυτή την στιγμή, όλοι του μιλάνε σαν φίλο, σαν συμπαίκτη, αλλά όλοι επίσης σέβονται ότι αυτός είναι ο ηγέτης. Είναι ήδη ένας σπουδαίος προπονητής, αλλά θα γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον".

Για τα υψηλά ποσοστά του στα σουτ τριών πόντων: " Προσπαθώ να προπονηθώ αρκετά σε αυτό, όχι μόνο σε σουτ θέσης, αλλά σε κίνηση. Προσπαθώ να κάνω ό,τι σουτ μπορεί να χρειαστεί να πάρω την ώρα του αγώνα βάσει των συστημάτων που έχουμε. Σουτάρω πολύ. Δεν είναι σαν να κάθεσαι στο σπίτι και μετά να πηγαίνεις στο γήπεδο και να σουτάρεις καλά. Πρέπει να δουλέψεις πολύ πάνω σε αυτό στη διάρκεια της προπόνησης. Έχω τη δική μου ρουτίνα, την οποία ακολουθώ διαρκώς".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ