EUROLEAGUE

Με NBAer κάλυψε το κενό του Ο'Νιλ η Ζάλγκιρις

Denver Nuggets guard Axel Toupane (6) in the second half of an NBA basketball game Saturday, April 2, 2016, in Denver. Sacramento won 115-106. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets guard Axel Toupane (6) in the second half of an NBA basketball game Saturday, April 2, 2016, in Denver. Sacramento won 115-106. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Διετές συμβόλαιο (1+1) με τη Ζάλγκιρις υπέγραψε ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρόις Ο'Νιλ στην περιφερειακή γραμμή της λιθουανικής ομάδας.

Ο Ρόις Ο'Νιλ χάθηκε κάπως απρόσμενα για τη Ζάλγκιρις, λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, αφού προτίμησε το ΝΒΑ και τους Utah Jazz. Μπορεί μάλιστα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βρέθηκε προ εκπλήξεως, αλλά φρόντισε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν την Πέμπτη (27/7) την απόκτηση του Αξέλ Τουπάν για τα επόμενα δύο (1+1) χρόνια, επαναφέροντας τον 25χρονο φόργουορντ στην Ευρώπη, μετά από μία διετία σε NBA και D-League. Ο ύψους 2μ01 φόργουορντ μετακόμισε στον "μαγικό κόσμο" το 2015, δίχως όμως να "γράψει" μεγάλα νούμερα, αφού αρκέστηκε στους 3.5 πόντους και τα 1.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Το υπόλοιπο διάστημα το πέρασε στη D-League.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ζάλγκιρις ήταν μάλιστα μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών της Γαλλίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του 2012.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ