EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Θέλαμε να στείλουμε τον Καλάθη στις βολές"

Γιασικεβίτσιους: "Θέλαμε να στείλουμε τον Καλάθη στις βολές"

Ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία χαρακτήρισε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την ήττα της Ζάλγκιρις από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (84-76), την ώρα που αναφέρθηκε στην επιλογή του να γίνονται διαρκώς φάουλ στον Νίκο Παππά.

Η Ζάλγκιρις δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη απέναντι στον Παναθηναϊκό , κάτι στο οποίο στάθηκε κι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας τόνισε αρχικά πως " αυτό το παιχνίδι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για εμάς. Είχαμε σαφές πλάνο καθώς μπαίναμε στο παιχνίδι, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε κάποια πράγματα, κι άλλα όχι. Πληρώσαμε κάποιες από τις αποφάσεις μας. Δυστυχώς χάσαμε. Κρίσιμο σημείο το δ' δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους από τον Νίκο Παππά, με τα συνεχόμενα σουτ τριών πόντων που έβαλε", ενώ συνέχισε αναφερόμενος στα πολλά (16) επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του:

" Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι πάντα το αποτέλεσμα πόσο πολύ κάνεις διεισδύσεις. Όταν οι κοντοί επιτίθενται στο καλάθι, είναι λογικό οι ψηλοί να έχουν την ευκαιρία να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ. Τα παιδιά πάλεψαν πάρα πολύ στο γήπεδο. Δεν έχω να πω κάτι για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι η ευστοχία μας, αν θέλουμε να πάρουμε μεγάλες νίκες σε γήπεδα, όπως στο ΟΑΚΑ".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τα πολλά φάουλ που έκαναν οι παίκτες του στον Νικ Καλάθη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, απάντησε: " Κάναμε επίτηδες φάουλ στον Νικ Καλάθη, έπρεπε να ρισκάρουμε. Έμοιαζε για εμάς η καλύτερη επιλογή εκείνη τη στιγμή. Θα έλεγα πως σε ένα βαθμό δικαιωθήκαμε αφού είχε 3/6 βολές. Πήραμε αυτό που θέλαμε από τα φάουλ που κάναμε, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε απόλυτα".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ