EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Ολοι στον Παναθηναϊκό έχουν τον ρόλο τους"

Γιασικεβίτσιους: "Ολοι στον Παναθηναϊκό έχουν τον ρόλο τους"

Η Ζαλγκίρις υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Superfoods (7/12, 20:00) και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στάθηκε στο υψηλό επίπεδο των αντιπάλων της ομάδας του στην 11η "στροφή" της EuroLeague.

H Ζαλγκίρις θα φιλοξενήσει την Πέμπτη (7/12, 20:00) τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ο "Σάρας" γνωρίζει πολύ καλά, καθώς είχε φορέσει την φανέλα της ομάδας του "τριφυλλιού" για τέσσερα χρόνια (2007-10, 2011-12). Ο νυν κόουτς των Λιθουανών, όμως, έκανε την ανάλυση του Παναθηναϊκού με προπονητική ματιά, όπως αρμόζει πλέον στη θέση του.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ολοι οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαρτάται από κάποιους που παίκτες που αγωνίζονται μαζί για μερικά χρόνια, οπότε χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αρχίσουν να παίζουν καλά", ανέφερε ο Λιθουανός κόουτς στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Νικ Καλάθης καθοδηγεί τέλεια την ομάδα του. Κάπως πρέπει να ρισκάρουμε παίζοντας «ένας εναντίον ένας», ο Παναθηναϊκός παίζει δυνατά. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να τους αποτρέψουμε από το να σκοράρουν εύκολα από μακριά. Η φροντ λάιν του Παναθηναϊκού είναι πολύ αθλητική, αλλά το παιχνίδι τους εξαρτάται από την άμυνα. Ο Καλάθης και ο Γκιστ αποτελούν ένα δίδυμο και σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα των συνεργασιών του".

Επίσης, ο "Σάρας" αναφέρθηκε σε ένα δικό του παιδί, τον Λούκας Λεκαβίτσιους: "Ο Λεκαβίτσιους έρχεται από τον πάγκο και δίνει πολλή ενέργεια, όταν λείπει ο βασικός πόιντ γκαρντ, ο Καλάθης".

Τέλος, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρατήρησε πως " Ο Παναθηναϊκός διαθέτει υψηλού επιπέδου παίκτες σε όλες τις θέσεις, μπορεί εύκολα να αλλάξει την άμυνά του χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και αυτό προκαλεί πολλές δυσκολίες σε όλες τις ομάδες".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ