EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Ο Πασκουάλ έκανε τον Παναθηναϊκό διεκδικητή του Final Four"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Πασκουάλ έκανε τον Παναθηναϊκό διεκδικητή του Final Four"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εκθείασε την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό και στάθηκε στους εξαιρετικούς σουτέρ που διαθέτει το "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη (9/3, 20:00) θα αντιμετωπίσει την Ζάλγκιρις στο Κάουνας και ο προπονητής των Λιθουανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε για την αναμέτρηση, εκθειάζοντας την καλή δουλειά που έχει κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ στο "τριφύλλι". Παράλληλα, συνέστησε την προσοχή στους καλούς σουτέρ που διαθέτει η ελληνική ομάδα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συγκεκριμένα σχολίασε τα εξής: "Ο Παναθηναϊκός με τον Τσάβι Πασκουάλ έχει γίνει ξανά σοβαρός διεκδικητής μιας θέσης στο Final Four, όπως ήταν και στην Μπαρτσελόνα. Αν εκεί είχε τον Τόμιτς, τώρα έχει τον Μπουρούσης και άλλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς ικανούς παίκτες και πολύ σημαντικός είναι ο Σίνγκλετον. Στη θέση του οργανωτή είναι άλλοτε ο Καλάθης κι άλλοτε ο Τζέιμς και θα πρέπει να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον καθέναν. Ο αγώνας θα κριθεί και από τα τρίποντα που θα τους δώσουμε.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς σουτέρ, όπως ο Ρίβερς, ο Σίνγκλετον και ο Φελντέιν. Εμείς θα πρέπει να επιτεθούμε γρήγορα, γιατί ο Παναθηναϊκός αμύνεται πολύ καλά. Εμείς, αλλά κι όλες οι ομάδες, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα απέναντι σε αθλητικές ομάδες. Δεν είναι τόσο αθλητικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού όσο της Φενέρ ή της Εφές, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε τα ύψη τους, ειδικά όταν είναι στο παρκέ ο Καλάθης. Είναι σαφές πως θα πρέπει να τραβήξουμε τον Μπουρούση μακριά από το καλάθι και να πάμε τον Σίνγκλετον κοντά. Πάντως δεν εστιάζουμε μόνο σε 4-5 παίκτες. Μπορείς να απολυθείς αν κοιτάς μόνο λίγους παίκτες από τον αντίπαλο.

Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει πολύ από το πρώτο ματς. Ο Πασκουάλ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, από τον οποίο έμαθαν πολλοί. Το καλό για μας σε σχέση με την αρχή της σεζόν είναι πως έχουμε αποκτήσει πλέον την πίστη πως μπορούμε να νικήσουμε τις καλύτερες ομάδες. Για μας είναι ένα σημαντικό ματς, αλλά δεν πρόκειται για παιχνίδι ζωής ή θανάτου, αφού ακόμη και με ήττα μπορούμε ακόμη να περάσουμε. Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν παίζουμε με καμία από τις τοπ έξι ομάδες και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες νίκης για μας. Για την ώρα κοιτάζουμε μόνο το ματς που έχουμε μπροστά μας. Μόνο έτσι μπορεί η Ζαλγκίρις να πετύχει κάτι»

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ